Etusivu uusiksi – osalla käyttäjistä – Geocaching.comissa uusi etusivu

Jos joku sattuu geocaching.comin etusivulla piipahtamaan, niin ei kannata ihmetellä, jos se näyttää erilaiselta kuin kaverilla. Geocaching HQ on käynnistänyt A/B testin, jossa testataan millainen etusivu on käyttäjien mieleen. A/B testin idea siis on se, että osalle geocaching.com käyttäjistä näytetään uusi etusivu (=hakusivu) ja osalle vanha etusivu. Sivustolla navigoinnista sitten Geocaching HQ:n insinöörit koittavat arpoa kummasta versiosta käyttäjät tykkäävät enemmän. Voi siis hyvinkin olla, että jatkossa geocaching.comin etusivuna toimiikin nykyinen hakusivu.

Käyttäjille tämä A/B testaus ei siis näy muuten kuin, että noin 50/50 jaolla käyttäjät saavat erilaisen etusivun näkyviin. Ne poloiset (kuten minä), jotka saavat “uuden etusivun” eli siis hakusivun, eivät millään pääse katsomaan vanhaa etusivua. Toisaalta kaikki etusivun toiminnot on löydettävissä myös muiden sivuston navigointipolkujen kautta. Tämä testi jatkuu kaksi viikkoa alkaen 23.2.2016. Sen jälkeen varmaan nähdään tulokset siitä kumpaan etusivuun on päädytty. Eipä kyllä taida vanhaa etusivua tulla ikävä ainakaan minulla.

Taustalla testissä on se, että geocaching.com haluaa tehdä kätköjen etsimisestä mahdollisimman helppoa ja haluavat tietää olisiko helpompaa käyttäjälle löytää kätkö, jos suoraan etusivulla olisikin hakukenttä. Ei siis kannata hämmästyä jos geocaching.comin etusivu näyttää erilaiselta kuin kaverilla.

2 comments

  1. Jos haluavat tehdä kätköjen etsimisestä helppoa, tekisivät kunnon haut. Haksun sivuista voisi ottaa mallia 😉

    1. Todellakin! Haksun sivut ovat ihan huiput! Geocaching.comin hakuvaihtoehdot ovat kyllä jostain 15 vuoden takaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.