Karkauspäivä ja souvenirit

leapday

Kuten kaikki Geocaching.comin uutiskirjettä tilaavat premium-jäsenet ja muutkin aktiiviset kätköilijät jo varmasti tietävät, karkauspäiväviikonloppuna on tarjolla kaksi uutta souveniria. Toisen saa etsimällä minkä tahansa kätkön 27.-29.2. välisenä aikana ja toisen osallistumalla miittiin 29.2. 2016. Tällä kertaa siis toisen souvenirin saa vain miitistä. Karkauspäivän kätköilyt siis kannattaa suunnitella etukäteen, siten että reitille osuu myös miitti. Toki karkauspäivänä kannattaa muutenkin kätköillä, koska joidenkin haastekätköjen ehdot vaativat, että tuona päivänä on löytöjä. Esimerkiksi 366 challenge – one cache a day -haaste vaatii, että karkauspäivänä on löytänyt yhden kätkön. Myös 365 challenge – 5 caches a day -haaste helpottuu, kun karkauspäivä ei ole yksi puuttuvista päivistä. Niin ja kannattaa muistaa, että seuraava mahdollisuus karkauspäivän “aukon täyttämiseen” on vasta 2020 -luvulla, kun seuraava karkauspäivä on luvassa 😉

Muistatko Pii-päivän?

Viime vuonna juhlistettiin ns. pii-päivää, kun päivämäärä muodosti piin ensimmäiset desimaalit maaliskuun 14. päivä (jenkkiläisittäin, 3.14.15). Myös tuolloin tarjolla oli kaksi souveniria, kuten nyt karkauspäivänä. Geocaching HQ on vihjannut, että kannattaa hankkia molemmat karkauspäivän souvenirit. En tiedä kuinka moni viime vuonna pii-päivän yhteydessä huomasi, mutta hankkimalla molemmat souvenirit saattoi ratkoa souvenireihin liittyvän “mysteerin”. Kun pii-päivän souvenireja katsoo, ne muodostavat GC-koodin GC31415 (kuva 1).

Kuva 1 - Pii-päivän souvenirt muodostavat GC-koodin.
Kuva 1 – Viime vuoden pii-päivän souvenirit muodostavat GC-koodin.

Kun geocaching.comissa vierailee kätkön GC31415 sivulla, huomaa, että se ei olekaan oikea kätkö, vaan tervehdys päämajasta. Sieltä löytyy Geocaching.comin perustajan Jeremy Irishin #GeocachingPi videosta klippi ja pii-päivän kilpailu, jossa tekemällä oman videon saattoi voittaa pii-päivän kolikon limited editionin. Lisäksi kätkön “loggauksissa” geocaching.comin lackeyt (=Geocaching HQ:n työntekijät) jakoivat omia suosikki piirakkareseptejään.

Jos minulta kysyttäisiin mitä kivaa on luvassa niille, jotka hankkivat itselleen molemmat karkauspäivän souvenirit, niin oma veikkaukseni olisi, että jotain samankaltaista olisi luvassa tänäkin vuonna. Kannattaa siis tutkia ansaitut souvenirit tarkkaan. Niin ja lupaavasti GC29216 -kätkö on julkaisematon. Tuon kätkön nimi ilmeisesti on “Throw It Around Series Hole 10”. Tämä kaikki on siis pelkkää arvailua, eikä tuo kätkö välttämättä liity karkauspäivän souvenireihin mitenkään. Reilun kuukauden päästä se nähdään.

Karkauspäivä – oma arvauksesi?

Mitä veikkaat mitä on luvassa karkauspäivän souvenirien etsijöille? Jaa oma arvauksesi kommentilla. Kerro myös millaisia suunnitelmia sinulla on karkauspäivän varalle? Montako kätköä aiot etsiä?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.