Vaikuta haastekätköjen tulevaisuuteen

Kuten kaikki varmasti hyvin muistavat, viime keväänä puhuttiin paljon haastekätköjen kohtalosta. Sillon Geocaching HQ laittoi haastekätköt jäähylle ja kertoi, ettei uusia haastekätköjä julkaistaisi vuoteen. Taustalla oli se, että haastekätköt työllistävät kätkötarkastajia ja Geocaching HQ:ta todella paljon. Piilottajat kun yrittävät tehdä mahdollisimman hankalia haasteita ja samalla haasteen ehdot tulevat monimutkaisiksi tai hankalasti tarkastettaviksi. Lisäksi haastekätköjen tekijät monesti vetoavat Geocaching HQ:hun appeals -sivun kautta, kun haastetta ei syystä tai toisesta hyväksytty. Näin myös päämaja työllistyi huomattavasti haasteista.

unnamedHaastekätköistä ei ole juuri kuulunut uutisia. Syksyllä korviini kantautui, ettei Geocaching HQ vielä tiedä mitä aikoo ensi huhtikuussa haastekätköille tehdä. Ongelma onkin hankala, koska nykymuotoiset haasteet tuntuvat aiheuttavan turhan paljon (turhaa?) keskustelua, mutta toisaalta haastekätköt ovat varsin pidettyjä ja motivoivat monia keräämään tusinapurkkejakin.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa haastekätköjen tulevaisuuteen. Geocaching HQ on julkaissut kyselyn, johon vastaamalla pääsee vaikuttamaan siihen, mitä HQ tekee haastekätköjen kanssa. Vastausaikaa on joulukuun 21. päivään asti. Kyselyssä paljastuu mielenkiintoisia vaihtoehtoja haasteiden tulevaisuuteen liittyen. Kyselyssä kysytään mm. haluaatko, että haasteista tulisi oma kätkötyyppinsä tai pitäisikö haasteilla olla oma attribuuttinsa. Myös virtuaalisten saavutusten (souvenirien tapaan) käyttämistä haasteina ehdotetaan. Mielenkiintoinen vaihtoehto on myös, että sama tekijä ei voisi tehdä useampaa haastekätköä. Myös nykyisten jo jo julkaistujen haasteiden tulevaisuudesta kysytään. Vaihtoehtona on niiden grandfatherointi eli ne jäisivät sellaisenaan olemaan. Muita vaihtoehtoja on, että haastekätköjen omistajien tulee muuttaa kätkönsä tulevaisuuden sääntöjen mukaisiksi tai nykyiset haastekätköt arkistoidaan. Nyt on siis aika vaikuttaa. Käy vastaamassa kyselyyn ja jäädään seuraamaan mitä asialle tapahtuu tulevaisuudessa.

Tästä kyselyyn

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.