Tampere Geofilmifestivaalit – tulokset ja tunnelmat

Eilen lauantaina 7.11. vietettiin mukava iltapäivä katsoen geokätköilyaiheisia lyhytelokuvia elokuvateatteri Cinolassa. Puoli neljän aikaan yleisöä alkoi tulla paikalle ja hiljalleen elokuvateatterin penkit tulivat täyteen. Paikalle oli kutsuttu myös arvovaltainen tuomaristo: elokuvantekijä Mikaela Välipakka, kirjailija ja käsikirjoittaja Johanna Hulkko sekä kokenut geokätköilijä Harjus.

Aluksi tapahtumassa arvoimme Kiven Alla Oy:n lahjoittaman hienon Blockparty geokolikon. Ennen varsinaisia elokuvia näimme GIFF:iin lähetetyn mutta karsiutuneen suomalaisfilmin Le Bonheur – Happiness (katsottavissa Vimeossa syöttämällä salasanan GIFF2015). Vähemmän yllättäen tämä vasurilla koottu pläjäys ei onnistunut vakuuttamaan Geocaching HQ:n tuomaristoa. 61°23° Tampere blogi tilasi Nuuska-Jussi -tuotannolta kolme jaksoa sketsisarjaa Geokätköilyn maailma, joista elokuvafestareilla näimme lämppärinä ensimmäisen osan, jossa geokätköilymestari Pentti Hukka rakentaa kansantaiteilija Erkki Pusan kanssa linnunpönttöaakkoskätkön. Video löytyy alta. Loput kaksi osaa ilmestyvät blogiin myös jossain vaiheessa.

Tämän jälkeen päästiin Seattlesta lähetetyn kelan pariin ja katsoimme kaikki 16 finalistia. Yleisö äänesti mielestään parasta leffaa kolmiportaisella asteikolla. Tulokset laskettiin jatkobileissä ravintola Pranzossa ja yleisön suosikiksi nousi elokuva salaa geokätköilevästä koirasta eli Saturday -niminen filmi. Hyvänä kakkosena oli kätköilyn tulevaisuudesta kertova “The Future of Geocaching” elokuva. Kolmanneksi nousi hienosti toteutettu tietokoneanimaatio Signal, jonka teemana oli purkkien huoltaminen. Kuvassa 1 ja taulukossa 1 on esitetty kaikki tulokset äänten tarkistuslaskennan jälkeen.

Kuva 1 - Yleisöäänestyksen tulokset. Mitä korkeampi pylväs sen enemmän elokuvasta pidettiin. Taulukossa tarkemmat pisteet ja elokuvien nimet.
Kuva 1 – Yleisöäänestyksen tulokset. Mitä korkeampi pylväs sen enemmän elokuvasta pidettiin. Taulukossa tarkemmat pisteet ja elokuvien nimet.

 

# Elokuvan nimi ja maa Äänestystulos
 1  Saturday, United States  2,891
 2  Travel Bug Story, Canada  1,804
 3  Geocaching Xisto, Portugal  1,858
 4  THE BEST GEOCACHING FILM OF ALL TIME EVER!, United Kingdom  1,703
 5  12 Tips on Geocaching, Vietnam  1,976
 6  Why We Geocache, United States  2,152
 7  Geocaching Infomercial, United States  2,151
 8  GCTransAlps – Aint No Mountain High Enough  2,381
 9  Geo-Caching Freak, Canada  2,219
 10  Geocaching Adventure in Hakodate, Japan  2,382
 11  The Future of Geocaching, United Kingdom  2,751
 12  Adventure, United Kingdom  2,034
 13  Signal, Romania  2,527
 14  Geoman, Australia  1,873
 15  Geolove, Turkey  2,356
 16  How to Geocache like a Ballerina, United States  2,407

Ääniä annettiin yhteensä 155 kappaletta. Tässä vielä finalistit tulosjärjestyksessä:

 1. Saturday
 2. The Future of Geocaching
 3. Signal
 4. How to Geocache like a Ballerina
 5. Geocaching Adventure in Hakodate
 6. GCTransAlps – Aint No Mountain High Enough
 7. Geolove
 8. Geo-Caching Freak
 9. Why We Geocache
 10. Geocaching Infomercial
 11. Adventure
 12. 12 Tips on Geocaching
 13. Geoman
 14. Geocaching Xisto
 15. Travel Bug Story
 16. THE BEST GEOCACHING FILM OF ALL TIME EVER!

Onnittelut voittajille! 61°23° Tampere on yhteydessä voittajiin ja onnittelee heitä. Tiedä vaikka kuulisimme heistä vielä juttua! Valitettavasti meillä ei ole lupaa julkaista GIFF -finalistivideoita, joten esimerkiksi voittajavideota emme laittaa jakoon. Olen kuitenkin linkannnut ylle ne videot, jotka Youtubesta tai Vimeosta löytyvät.

Tuomaristo valitsi suosikikseen Signal -animaatioelokuvan. Tuomariston kunniamaininnan sai yleisön suosikki Saturday. Tässä tuomariston perustelut valinnastaan:

Valitsimme taiteellisesti kunnianhimoisemman elokuvan eli numeron 13 – Signal. Pelillinen ja teknisesti taitava animaatio kertoi geokätköilyn oikeasta ongelmasta, unohdetuista purkeista, jännittävästi ja yllättävästi. Erosi kilpailijoistaan vahvan visuaalisen ilmeen, rohkean juonenkehittelyn ja älykkään huumorin puolesta. Klassikkoaineista!

Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistujille! Te teitte tästä mahtavan tapahtuman. Jos ensi vuonna on mahdollisuus järjestää GIFF-eventti, niin Cinolassa nähdään! Tässä vielä muutamia kuvia tapahtumasta.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.