Meet the Reviewers – Tapaa kätkötarkastajat

Mega Finland 2015 – tapahtumassa oli ohjelmassa tapaaminen kätkötarkastajien kanssa, jossa tarkastajat vastailivat heille ennakkoon esitettyihin kysymyksiin. 61°23° Tampere oli tietenkin paikalla. Ex tempore tuli mieleen tallentaa tilaisuus videolle. Ikävä kyllä kameran akku ei ollut ihan samaa mieltä, kun ei tullut tähän varauduttua. Niinpä akku loppui kesken, mutta reilusti yli puolet tuli videolle. Videolta uupumaan jääneet kysymykset ja vastaukset löytyvät tästä postauksesta videon alta. Olkaa hyvä. Itse keskustelu alkaa kohdasta 00:52

Lisää kysymyksiä ja vastauksia

Miittien julkaisusta vielä jatkoa (jäi videolta pois)

Miitti voidaan julkaista aikaisintaan 3 kuukautta ennen itse tapahtumaa. Olisikin suositeltavaa julkaista miitit hyvissä ajoin. Sillä jos miittikuvauksessa on jotain korjattavaa, vaikkapa mainostukseen tai saturaatioihin tai mihin tahansa liittyen, siinä menee aina aikaa. Ensin tarkastaja antaa palautteen ja kätköilijä korjaa. Lisäksi vielä tarkastajan pitää katsoa kuvaus läpi uudestaan ja tämä voi toistua muutamankin kerran. Jos miitti on laitettu jonoon vain 2 viikkoa ennen tapahtumaa, ei välttämättä ehdi tehdä näitä tarkastuskierroksia siten, että aikaa jäisi vielä riittävästi ihmisille ilmottautua miittiin. Siksi onkin suositeltavaa laittaa miitti jonoon heti kun tietää, että sellainen järjestetään ja paikka on varattu.

Entäs CITO kätköt? On ollut puhetta,  ettei tienvarsia ja levähdysalueita saisi siivota ilman asianmukaisia kursseja? Pitääkö tämä paikkaansa?

Tosiaan aikaisemmin oli näin, että tienvarsia ja levähdysalueita ei saanut mennä siivoilemaan, ellei ollut asianmukaisia kursseja jollain käytynä. Ely-keskus kuitenkin hiljan kertoi, että tienvarsia saa siivota, että kyse oli väärinkäsityksestä. Tämä asia on päivitetty myös tarkastajien Wikiin heti kun tarkastajat saivat tästä kuulla. Jos tiepiiri tarjoaa roskalavan tai muuta apua, niin sitten tietyökortti saatetaan vaatia.

No sitten tällainen henkilökohtainen kysymys. Kun teillä tarkastajilla on omia kätköjä, niin mitä olette mieltä kun teidän kätköillenne tulee KK -loggauksia. Onko KK ok?

No silloin kun minä aloitin kätköilyn eli vanhaa aikaan, niin kirjoitettiin loggauksista pitkiä tarinoita sinne kätkön logivihkoon. Nykyään ei juurikaan vihkoon kirjoitella. Samoin aiemmin runoiltiin nettiin pitkät pätkät ja se jatkui vielä jonkun aikaa sen jälkeen kun vihkoihin kirjoittelu väheni.

Tässä on yksi sellainen seikka mikä on muuttunut paljon. Tuolloin koko Suomessa oli ehkä se 1000 kätköä. Nykyään joku aktiivinen kätköilijä saattaa hakea tuon 1000 kätköä päivässä, niin ei sitä välttämättä jaksa jokaiseen kauheasti runoilla. Eli KK on OK, vaikka se onkin tosi tylsä. Jopa joillakin älypuhelinsovelluksilla mahdollinen tyhjä logi on ok, vaikka sekin on varsin ikävää kätkönomistajan kannalta.

Yksi sellainen pointti noissa loggauksissa on se, että KK:sta ei saa vinkkiä, jos ei meinaa löytää kätköä. Aiemmin monesti kun purkki ei meinannut löytyä saattoi lukea edellisten kävijöiden logeja ja saada ehkä ideaa siitä mistä purkki voisi olla. KK:sta ei paljon apua ole. Toisaalta on KK:ssa se hyvä puoli, ettei sellainen loggaus spoilaa vaikka mysteeriä. Pidemmässä loggauksessa tulee helposti paljastettua jotain mitä ei olisi pitänyt.

Vielä viimeinen kysymys. Koska viimeksi kätkötarkastajille tuli positiivista palautetta?

Stratowius: Ei tule mieleen. Tietysti joskus harvoin tulee henkilökohtaisia kiitoksia, kun naamatusten juttelee ihmisten kanssa tai sitten sähköpostin välityksellä keskustelee piilottajan kanssa. Vaikka kuinka olisi väännetty kättä piilotuksesta, niin yleensä siellä keskustelun lopussa jossain välissä sitten vilahtaa kiitoskin. Se tietysti aina lämmittää mieltä.

Reviewmaster: Eilen tuli positiivista palautetta.

2 comments

  1. Kiitos blogikirjoituksesta. Näitä on tullut kesän mittaan niin paljon, etten ole edes kaikkia ehtinyt lukea. Positiivinen ongelma siis 🙂

  2. Kiitos Juke The Rabbit kiitoksista 🙂 Mukavaa, että postausten määrästä on tullut positiivinen ongelma. Ajankohtaisia juttuja on ollut paljon, niin tullut välillä tiuhaankin uusia postauksia. Keskimäärin pyrin vähintään yhden postauksen viikossa kirjoittamaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.