Vaikeus ja terrainasteikkoihin yksi tähti lisää


 

Tällä viikolla korviimme kantautuneen tiedon mukaan Groundspeak on päättänyt muuttaa geocaching.comissa listattujen kätköjen tähtiluokituksia. Taustalla on pyrkimys vastata siihen, että kätköistä on nykyisin tullut paljon haastavampia kuin aiemmin kertoo Groundspeakin edustaja Frank Enstein.

Aina edes erikoisosaaminen ja -varusteet eivät riitä vaan vaaditaan, että maastoluokituksiltaan kovissa kätköissä homma viedään äärimmäisyyksiin asti ja esimerkiksi kiipeilyn harrastajillekin osa maastokätköistä on jo todella vaativia, Frank jatkaa. Samoin mysteerikätköjen vaikeusluokka alkaa hipoa jo omia sfäärejään ja usein saa arvuutella pelkästään sitä mitä mysteerissä pitäisi tehdä ja kun se lopulta selviää on vastausvaihtoehtoja siltikin rajaton määrä.

Niinpä jatkossa sekä vaikeus-, että maastoluokituksiin lisätään ylimääräinen tähti ja molemmat asteikot jatkuvat aina kuuteen tähteen asti. Myös uusi 5.5 luokitus tulee käyttöön. Tämä tietysti asettaa ihan uusia kulmia esim. haastekätköihin, kun jatkossa erilaisia D/T-yhdistelmiä onkin 121 vanhan 81:n tilasta. Monet haastekätköilijät varmasti ovatkin riemuissaan tästä uudesta mahdollisuudesta.

Uusi asteikko ei kuitenkaan ole automaattisesti kaikkien ulottuvilla. Koska hankalimmat kätköt alkavat olla todella vaarallisia, ei Groundspeak halua ottaa riskiä, että aloittelevat kätköilijät loukkaantuisivat näitä uusia vaativampia kätköjä hakiessaan. Jatkossa halutaan välttyä tämän tai tämän kaltaisilta uutisilta. Niinpä uudet terrain-luokat 5.5 ja 6 sekä myös uudet vaikeusluokat tulevat vain todellisten konkareiden ulottuville. Näillä tähdityksillä merkityt kätköt tulevat käyttäjän näkyville vasta kun hänellä on 4000 löytöä plakkarissaan ja hän on kätköillyt vähintään 3 vuotta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.