Lasipurkki on huono kätköpurkki

lasipurkkiAina silloin tällöin tulee vastaan geokätköjä, joissa purkki on lasinen. Jälleen hiljan tuli vastaan useampikin saman tekijän kätkö, jossa oli käytetty lasipurkkia geokätkörasiana. Lasipurkki ei ole sopiva kätkörasia, koska se on aivan liian herkkä menemään rikki. Jos lasipurkki on piilossa kiven alla on todennäköistä, että jossain kohtaa joku vahingossa pudottaa purkin ja se menee rikki. Myös camo-kivellä lasipurkki on helppo rikkoa vahingossa.

Kun lasipurkki menee maastossa rikki on jälkiä hankala siivota. Käytännössä kätköpaikka on entinen, sillä lasin sirpaleita on todella vaikea saada kaikkia kerättyä maastosta pois ja jatkossa kätköilijät tai heidän lapsensa saattavat teloa itsensä niihin. Samoin tietysti metsän eläimet saattavat teloa itsensä lasin sirpaleisiin.

Vaikka lasipurkki saattaa houkutella piilottajaa vesitiiveydellään, niin lasipurkit on silti syytä pitää pois maastosta. Eihän kukaan tämän blogin lukija ole piilottanut geokätköä, jossa purkki on lasinen? Eihän?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.