Manner-Euroopan vanhin löytämätön kätkö on löydetty

Alle kuukausi sitten kirjoitin vanhimmista löytämättömistä kätköistä ja kuinka Puppet Theatre Stash on Mont Blanc on Manner-Euroopan vanhin löytämätön kätkö ja toiseksi vanhin löytämätön Euroopassa. No eipä mennyt kuin kuukausi niin kätkö on löydetty. Asiasta kirjoitettiin Groundspeakin omassa blogissa.

DeepButi on onnellinen kätkön ensimmäinen löytäjä, joka löysi yllä mainitun kätkön 12 vuotta 1 kk ja 3 päivää purkin piilottamisesta. DeepButi ei ole erityisesti harrastanut vuorikiipeilyä, mutta mitäpä kätköilijä ei tekisi kätkön eteen. Hän kuvaili myös, ettei reissu nyt niin paha ollut kuin olisi voinut kuvitella. Joskin hänen ensimmäinen yritys kätkölle vuosi sitten ei onnistunut liian suuren lumivyöröriskin takia.

Aiemmin paikalla vierailleet ovat piilottaneet korvaavan purkin paikalle, mutta DeepButi löysi kuitenkin alkuperäisen kätkön, koska purkin sisältö vastaa täysin kätkön kuvausta. Kätkön virolainen piilottaja on kertonut, että purkissa olleet vapaaliput NUKU-nukketeatteriin ovat vielä voimassa. Piilottaja lupasi myös viedä seuraavalla Espanjan reissullaan FTF-löytäjälle tuoreita karkkeja purkissa olleiden vanhaksi menneiden namien tilalle 🙂

Aiheesta voi lukea tarkemmin Groundspeakin blogista.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.