Blue Switch Day souvenir 2024

Tämä vuonna tulee kuluneeksi 24 vuotta siitä, kun GPS häirintä poistui ja GPS:n tarkkuus siviilikäytössä parani käyttökelpoiselle tasolle. Jostain syystä maailmalla on levinnyt mielikuva, että päivänä, jolloin häirintä kytkettiin pois päältä käännettiin suurta sinistä katkaisijaa ja siitä on saanut uusin souvenir nimensä: Blue Switch Day.

Todellisuudessa mitään suurta sinistä vipua ei käännetty, mutta GPS-häirinnän poistumisella on ollut isoja merkityksiä arkeemme. Autonavigointi GPS:n avulla tuli mahdolliseksi ja vanhat tiekartat saattoi laittaa kierrätyslaatikkoon. Ja mikä tärkeintä GPS:n tarkkuuden paraneminen teki geokätköilyn mahdolliseksi. Tämä tärkeä päivämäärä oli siis 2. toukokuuta 2000.

Maailman ensimmäinen geokätkö piilotettiinkin heti seuraavana päivänä 3.5. 2000. Näitä merkittäviä tapahtumia juhlistaakseen on Geocaching HQ tänäkin vuonna julkaissut Blue Switch Day Souvenirin vuosimallia 2024. Jotta saat tämän uuden souvenirin tulee sinun löytää yksi (1) geokätkö tai osallistua yhteen (1) eventti tai sitten etsiä Adventure Labin yksi (1) lokaatio toukokuun 2-5. välisenä aikana vuonna 2024.

Joko sinulla on valmiit suunnitelmat miten aiot juhlaa juhlistaa?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.