Uusia kätkötarkastajia Suomeen

Suomeen ollaan saatu uusia kätkötarkastajia. Ilmeisesti useampi kätkötarkastaja aloitti samalla kertaa ja sunnuntaina 14.4. 2024 kolmelta uudelta kätkötarkastajalta nähtiin julkaisuja: Descarted, Circine ja LemmusLemmusFIN.

Uusien kätkötarkastajien esiintulon yhteydessä nähtiin myös, kuinka jokainen nykyinen kätkötarkastaja (pl. geoawareFIN) julkaisi kätkön vuorollaan. Facebookissa Suomen geokätköilijät -ryhmässä arveltiin, että kyseessä saattoi olla uusien kätkötarkastajien koulutustilaisuus. Ja tosiaan siltähän tuo vaikuttaisi.

Suomessa toimii siis tällä hetkellä yhdeksän kätkötarkastajaa, jotka ovat aakkosjärjestyksessä:

Näiden tällä hetkellä aktiivisten tarkastajien lisäksi Suomessa on aiemmin toiminut kätkötarkastajina Reviewer Niatpac NagromFinnish Geocache Reviewer III, FGR4, FGR5El-ahrairah ja Stratowius sekä reViewmaster.

Miten pääsen kätkötarkastajaksi?

Geokätkötarkastajaksi ei voi päästä suoraan mitenkään. Kun uusia kätkötarkastajia tarvitaan (yleensä, kun vanhojen innokkuus hiipuu) pyytävät tarkastajat HQ:lta lupaa uusien tarkastajien ottamiseen. Tämän jälkeen tarkastajat valitsevat, ketä lähestyvät asialla ja sen jälkeen valitun henkilön puhelin soi.

Aprillasimme blogin lukijoita hiljan, että kätkötarkastajat alkavat tarkastaa myös kätköjen logikirjat, että kaikki vierailijat ovat käyneet kätkölle oikeasti. Aprillipilan yhteydessä juksasimme, että moni saanee lähipäivinä puhelun, koska tarkastajien määrää pitää kasvattaa. Nyt näyttää kyllä käyneen niin, että ainakin kolme suomalaista kätköilijää on tuon puhelun saaneet.

Tarkastajaksi mielivän geokätköilijän kannattaa tutustua Geocaching.com:n aihetta käsittelevään ohjesivuun.

Onnea uusille kätkötarkastajille! Tsemppiä ja toivottavasti jaksatte pitkään tarkastaa kätköjä. Uusien kätkötarkastajien henkilöllisyyttä ei ole ainakaan vielä paljastettu, mutta eiköhän se ennen pitkää selviä. Usein kätkötarkastajat ovat ainakin olleet esillä megatapahtumissa, kuten viime vuonna UrbanHEL-megassa Lackeyjen haastattelussa. Pitääpä kysäistä uusilta tarkastajilta, josko heiltä irtoaisi pikainen haastattelu blogiin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.