Block partyjä vuonna 2025

Geocaching HQ on miettinyt miten juhlistetaan geokätköilyn 25-vuotista taivalta, kun vasta viime vuonna juhlittiin 20-vuotisjuhlia (jotka siis siirtyi parilla vuodella eteenpäin). Nyt HQ on ilmoittanut, että reilun vuoden päästä 25-vuotista kätköilyä juhlitaan block partyissa (korttelijuhlat) ympäri maailmaa.

Ihan kuka tahansa ei kuitenkaan pääse maistamaan block partyn isännöintiä. Vuonna 2025 megojen ja gigojen järjestäjät voivat valita tapahtumalleen Block party -ikonin tavanomaisen mega- tai giga-ikonin sijaan.

Block partyhan oli alunperin erityinen tapahtuma, jota Geocaching HQ itse isännöi vuosina 2011-2015. Alun perin GIFF -tapahtumakin sai alkunsa Block partyillä, joissa ensimmäisiä GIFFejä juhlistettiin. Block party on kuitenkin ollut vain harvojen herkkua, koska se järjestettiin kerran vuodessa viiden vuoden ajan. Niinpä vain 5064 kätköilijää on onnistunut hankkimaan tuon ikonin profiiliinsa ja block partyt ovat olleet kovinkin ekslusiivisia tapahtumia. Nyt vuonna 2025 moni voi hankkia tuon uuden ikonin itselleen.

Jotta tapahtuma voisi saada Block party -ikonin, sen pitää täyttää seuraavat ehdot:

 • Tapahtuma pitää järjestää tammikuun 1.2025 ja joulukuun 31.2025 välisenä aikana.
 • Tapahtuman pitää täyttää megan tai gigan kriteerit
 • Tapahtumalla pitää olla vähintään 300 will attendia
 • Tapahtuman tulee kestää vähintään kuusi tuntia
 • Tapahtuman tulee korostaa geokätköilyn 25 vuotista taivalta.
 • Tapahtuman tulee hakea Block Party -statusta.

Geocaching HQ myös vihjaa, että joitakin muitakin tapoja juhlistaa 25 vuotista kätköilyä saattaisi olla tulossa.

Block partyn järjestäminen

Käytännössä megojen ja gigojen järjestäjät voivat valita vuodelle 2025 kumman ikonin tapahtumalleen haluavat. Nähtäväksi jää, kuinka monta megaa nähdään vuonna 2025. Toisaalta Block party voi innostaa eri tahoja järjestämään enemmän suuria kätköilytapahtumia vuonna 2025, mikä on hieno juttu.

Block partyjen järjestämisestä on muutamia lisätietoja tihkunut, joten listataan ne tähän

 • Kuten megoissa, Block party -statuksen saaneet miitit saavat myös sponssipaketin HQ:lta, johon kuuluu custom souvenir tapahtumalle, matkaajakoodien lahjoitus tapahtuman oheistuotteita varten sekä mahdollinen Signal sammakon visiitti.
 • Block party -statusta pitää hakea viimeistään 8 viikkoa ennen tapahtumaa. Statuksen hakeminen on mahdollista korkeintaan 15 kuukautta ennen tapahtumaa.
 • Block partyjen pitää tapahtua yhden päivän aikana. Minimipituus 6 tuntia.
 • Kätkökuvauksen pitää korostaa kätköilyn 25-vuotisjuhlintaa
 • Block partyn järjestäjätaho voi isännöidä yhden lisämiitin samana päivänä Block partyn kanssa – esimerkiksi ilta- tai aamumiitti. Tämä lisämiitti on luonnollisesti täysin vapaaehtoinen. Sivutapahtuma ei voi saada mega-, giga- tai block party -statusta oli osallistujamäärä mikä tahansa.
 • Jotta vältetään kilpailua tapahtumien välillä, kahta Block partya ei voi järjestää samana päivänä viiden tunnin ajomatkan sisällä toisistaan. Muut mega-, giga- ja block party -tapahtumat näet täältä.
 • Tapahtuman oma sivusto tai kätkökuvaus ei saa mainita sanaparia block party ennen kuin tapahtuma on saanut block party -statuksen.
 • Tapahtuma ei saa tehdä voittoa pääsymaksuilla. Tapahtuman tulee olla ilmainen tai erittäin edullinen ja pääsymaksulla voidaan kattaa vain tapahtuman järjestämisestä johtuvia kuluja. Ylimääräiset aktiviteetit voivat olla maksullisia ja lisäksi tapahtumaan voi myydä kalliimpia rekisteröintipaketteja, jotka sisältävät esim. oheistuotteita.
 • Tapahtuma ei voi saada jälkikäteen Block party -statusta

Monet megoja koskevat säädökset myös koskevat tulevia block party -tapahtumia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.