Adventure Lab -löydön palauttaminen

Minuun otti yhteyttä hiljan eräs kätköilijä, joka oli vahingossa onnistunut poistamaan löydön joltakin Adventure Labin lokaatiolta. Löytömäärästä tuo kirjaus oli poistunut, mutta edelleen Adventure Lab -sovelluksessa tuo lokaatio näkyi löydettynä. Niinpä lokaatiota ei pystynyt kirjaamaan uudelleen löydetyksi ja hetken vaikutti, että löytö on kadonnut pysyvästi. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, joka löytyi pienellä selvittelyllä. Ajattelin jakaa tämän ratkaisun julkisesti, jos joku muukin löytää itsensä samasta tilanteesta.

Lab-löydön poistaminen

Ensimmäisenä on ehkä syytä käydä läpi, miten lab-kätkölöydön pystyy poistamaan, jos jostain ihmeen syystä niin haluaa tehdä. Löydön poistaminen onnistuu menemällä sivulle https://labs.geocaching.com/logs ja halutun löydön kohdalta vaan painetaan “Delete”. Helppoa!

Lab-löydön poistamisessa on syytä huomioida, että löydön poistaminen siis vähentää löytömäärääsi yhdellä, mutta se ei poista löytöä Adventure Lab -mobiilisovelluksesta. Tätä kirjoittaessa tammikuussa 2023 ei ole mahdollista poistaa Lab-löytöä Adventure Lab -sovelluksesta mitenkään.

Löydön palauttaminen

No miten sen poistetun löydön sitten saa takaisin? Palauttaminen onnistuu samalta Adventure lab löydöt -sivulta. Nyt vain pitää rullata ihan sivun alaosaan, josta löytyy nappi “Show Deleted Logs”. Napista klikkaamalla sivu latautuu uudestaan, mutta nyt sivulla näkyy poistetut logit.

Kun poistettu logi on listasta löytynyt, painetaan vaan “Undelete” ja logi palautuu ja löytömäärä nousee yhdellä. Aika erikoinen systeemi kaiken kaikkiaan, mutta hyvä tämä on tietää, jos joskus tulee esim. vahingossa joku labilöytö poistettua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.