Bugsy Travels & The Ammo Boxes

Bugsy Travels & The Ammo Boxes on yhtye, joka tekee tunnetuista lauluista cover-versioita ja muuttaa sanat geokätköilyyn sopiviksi. Monille Bugsy Travels tuli tutuksi CacheCon 2021 tapahtumassa nähdyistä musiikkivideoistaan. Nyt bändi on julkaissut levyllisen musiikkia – täysin ilmaiseksi.

Bugsy Travels & The Ammo Boxes – (Well) Grounded

Geokätköilymusiikkia soittavan yhtyeen uuden levyn nimi on (Well) Grounded. Se sisältää CacheConissa kuullut kappaleet ja ainakin yhden uuden biisin. Yhtyeen luvalla julkaisemme pari näytettä alla myös tässä blogissa. Eli ei muuta kuin play -nappia alta ja biisit kuunteluun.

I can’t cache
Mars Odyssey

Jos pidit kuulemastasi, niin koko levyn pääsee lataamaan täältä – täysin ilmaiseksi. Levyllä on yhteensä 11 kappaletta. Levyn mukana tulee kansitaide, jonka voi itse tulostaa, jos haluaa polttaa kappaleet vaikka CD-levylle. Myös CD-levyn päälle liimattava kuva on mukana. Toisaalta aika harvoin nykyään tulee CD:itä kuunneltua, MP3:t ovat kätevämpiä. Valitettavasti Spotifysta ei ainakaan tätä kirjoittaessa löydy bändin musiikkia.

Latauspaketti on .zip muotoinen, joten se tulee purkaa sopivalla ohjelmalla, jotta kappaleita pääsee kuuntelemaan. Mukana tulee myös sanat. Lisäksi albumilta löytyy myös seurantakoodi, jonka voi kirjata nähdyksi.

Yhtye on myös tehnyt monista kappaleistaan videot, jotka löytyvät Youtubesta. Alla maistiaisena hauska Pokemon killed the geocache star.

Kuka ön Pertti Ström? Eikun Bugsy Travels and the Ammo Boxes

Jotkut kätköilijät saattavat muistaa Travel Bugs orkesterin, joka soitti geokätköilyaiheisia lauluja kuten TFTC. Travel bugs ei oikeastaan koskaan ollut oikea yhtye vaan yhden miehen, Steve Weeksin, projekti, joka vain kuulosti isommalta bändiltä. Travel Bugs esiintyi julkisesti vain kerran Wisconsinissa. Kätköilytapahtumilla kun ei oikein ole budjettia palkata esiintyjiä ja muusikko ei vain kiitoksella elä.

Toinen puoli nykyisestä bändistä taas sai alkunsa Belgiasta vuonna 2016, jossa järjestettiin peli geokätköilijäryhmille ja osana peliä järjestettiin tapahtumia pitkin vuotta. Peter – bändin basisti – halusi juhlistaa pelin päätöstilaisuutta soittamalla musiikkia yhdessä muiden tiimien kanssa. Jan ja Hans liittyivät mukaan ja kolmikko alkoi pohtimaan mitä lauluja esittää. Kun valmiita geokätköilyteemaisia lauluja ei juuri ollut, päätti Hans, bändin rumpali, ruveta leikittelemään tunnettujen hittien sanoilla ja ei aikaakaan, kun bändillä oli nippu biisejä valmiina esitettäväksi.

Kun bändi oli lopettanut soittonsa tapahtumassa tuli toisen tapahtuman organisaattorit kysymään voisiko bändi soittaa heidänkin tapahtumassaan. Niinpä bändi päätti jatkaa, eikä homma loppunut siihen paikkaan. Toisen keikan jälkeen tuli taas lisää pyyntöjä ja näin homma on jatkunut

Alkuun bändi operoi triona. Muutaman vuoden päästä Peterillä oli kuitenkin liian paljon muuta tekemistä ja hän erosi bändistä. Hans ja kitaristi Jan joutuivat miettimään jatkavatko bändiä vai ei. Tässä vaiheessa Hans päätti pyytää mukaan Yasminen, joka korvasi Peterin basistina. Samalla bändiin liittyi Nico soittamaan komppikitaraa. Nico tosin oli jästi. Samalla bändin soitanto parani, koska kaksi kitaraa avasi erilaisia musiikillisia mahdollisuuksia.

Pian tämän jälkeen Travel Bugs ja Bugsy Travelsin tiet kohtasivat. Manchesterin vuoden 2019 Geocoinfestiä varten suomalaisillekin tuttu virolainen geokätköilijä Jon-Paul Barr päätti palkata Travel Bugsin esiintymään julkisesti. Monien vaiheiden jälkeen Barr sai rahoituksen kasaan. Steve kuitenkin tarvitsi taustayhtyeen ja Bugsy Travels & Ammo Boxes tuli mukaan kuvioihin miehen taustabändiksi. Koska osapuolet asuivat eri puolilla maailmaa he harjoittelivat kukin tahoillaan ja kohtasivat ensi kerran itse megatapahtumassa ja soittivat ensimmäisen keikkansa yhdessä.

Tämän jälkeen Steve onkin ollut melkeinpä osa bändiä ja Steve on pitänyt yhtettä bändiin, vaikka Steve ja loppu bändi asuvat toisella puolella maailmaa. Geocoinfestin keikan jälkeen samana vuonna vielä Yasmine päätti erota bändistä. Onneksi samaan aikaan Peter tajusi tehneensä elämänsä isoimman virheen jättäessään bändin ja palasi basistiksi bändiin. Bändi on treenannut kovasti koronasulkujen aikaan vaikkakin eivät ole päässeet soittamaan kertaakaan yhdessä. Nyt bändin on myös julkaissut uran ensimmäisen levynsä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.