Ensi vuonna mega ja giga Suomessa?

Tämän vuoden megat saatiin Lahden megan myötä pakettiin syyskuussa. Mutta nyt jo käy kova kuhina ensi vuoden suurtapahtumien ympärillä. Aiemmin julkaistu kesäkuun tapahtuma The Greatest Crater MEGA ilmoitti, että he aikovat yrittää GIGA-statusta. Se olisi ensimmäinen giga Suomessa.

GIGA-status ei ole helppo saavuttaa: Siihen tarvittaisiin 3000 will attend -kirjausta ja 5000 tapahtumaan osallistujaa. Tällä hetkellä tapahtumalla on vajaa 900 will attendia, joten matkaa vielä on. Tapahtumanjärjestäjiä voi helposti auttaa kirjaamalla oman Will attendinsa, jos tapahtumaan aikoo suunnata.

Giga-tapahtuma toteutuessaan olisi ensimmäinen giga Suomessa ja Pohjoismaissa. Aiemmin giga-tapahtumia on ollut vain Saksassa, Tsekeissä ja USA:ssa. USA:n gigatapahtumakin oli melkoinen ponnistus, jotta se toteutui gigana. Gigan järjestämisessä ongelma varmasti on se, että ulkomaisia vieraita tapahtuma alkaa kiinnostamaan todenteolla vasta, kun Giga-status on saatu. Ja vasta sen jälkeen ilmoittautumisia alkaa satelemaan ympäri maailmaa.

Lappajärven tapahtuma järjestetään 6.6.2020

Linkkejä

Satakunnassa mega?

Jos Lappajärvellä pohditaan saadaanko paikalle kasaan Giga, niin Satakunnassa pohditaan saataisiinko aikaiseksi mega. Hieman yllättäen toissapäivänä pätkähti tieto, että Eurajoelle puuhaillaan megatapahtumaa. Tietenkään vielä tapahtumasta ei puhuta megana, mutta kaikki merkit, kuten julkaisu yli puoli vuotta etukäteen, viittaavat siihen, että megaan järjestäjät tähtäävät.

Tapahtuman nimeksi on valikoitunut SataWattia Vuojoella 2020 ja tapahtuman sivuja on lupailtu osoitteeseen www.satawattia.fi helmikuun alussa. Lyhyessä ajassa tapahtuma on kerännyt jo yli 200 will attend logia ja kun 300 ylittyy, niin tapahtuma saa mega-statuksen. Eli Eurajoen tapahtuman järjestäjiä voi myös avittaa tiputtamalla will attendin, mikäli aikoo tapahtumaan suunnata.

Eurajoen tapahtuma järjestetään 1.8.2020.

Linkkejä

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.