Uusi ongelmapäivä tulossa joillekin GPS-laitteille

Maaliskuussa kirjoitin GPS-laitteiden ongelmasta, joka liittyi viikonumeroinnin pyörähtämiseen ympäri ja samalla aiheuttaa paikannuslaitteille epätarkkuutta. Ja juuri kuin moni huokaisi helpotuksesta, että kerran kahdessa kymmenessä vuodessa tapahtuva ongelma ei vaikuttanut, onkin uusi päivä ovella heti marraskuun 3. 2019.

Vaikuttaa siltä, että vaikka huhtikuun 6. päivä oli viikkonumeroinnin ympäri pyörähtämispäivä monille laitteille, se ei kuitenkaan ollut sitä aivan kaikille. Jos sinulla on käytössä vanhempi puhelin (tai tabletti), johon ei ole asennettu uusia päivityksiä voi sinulla olla ongelmia luvassa marraskuun alussa.

Tuleva marraskuun ongelma on raportoitu vaikuttavan ainakin iPhone 5 ja 4S:ään, iPad Retina, iPad Mini, iPad 2 ja iPad 3 -laitteisiin. Ongelma ei koske pelkästään omppulaitteita, vaan ongelmia on luvassa myös Nexus 7:ssa, HTC One, HTC Desire, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy TAb, Sony Xperia Z3v -laitteissa. Lisäksi listalla on paljon LG:n, Samsungin ja Motorolan laitteita. Tarkemman listan voit tarkistaa täältä.

Ilmeisesti ongelma syy on se, että jotkin Qualcomm:n toimittamat MDM- piirisarjat sisältävät ns. offset viikon ja siksi näiden laitteiden viikkolaskuri ei ole vielä saavuttanut maagista 1023 arvoa. Näillä laitteilla tuo viikkonumeron pyörähtäminen takaisin nollaan tapahtuu ilmeisesti 2.11. 2019 klo 23:59.

Laitevalmistajista Apple on ainakin tiedottanut asiasta ja heidän laitteensa toimivat marraskuun 3. päivän jälkeenkin, jos niihin päivitetty riittävän uusi iOS-käyttöjärjestelmä. Amerikkalainen operaattori Verizon puolestaan käskee käyttäjiä hankkimaan uudemman laitteen.

Lisätietoja ongelmasta:

Alla olevilta sivustoilta löydät lisätietoa ongelmasta:

2 comments

  1. Täällä käytössä Galaxy A3 2015 (SM-A300FU). Sitä ei tuosta listasta löydy, mutta saman aikakauden S-sarjalaiset ovat mukana ja osuu ajanjaksolle 2006-2016. Kiva olisi tietää, mitä tuleman pitää, kun tarvitsen luurin paikannuspalveluita töiden tekemiseen…

    1. Toivotaan, että puhelimesi toimii vielä ensi viikollakin. Ainakin mahdollisuudet ovat kohtalaisen hyvät, jos sitä ei listalta löytynyt. Toki ei ne listatkaan täydellisiä ole.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.