Mystery at the Museum – kesäkampanja

Tuttuun tyyliin Geocaching HQ taas kannustaa kätköilijöitä kätköilemään uudella kesäkampanjalla. Tällä kertaa tarjolla on neljä uutta souveniria Mystery at the Museum -kampanjassa. Kampanja-aika on heinäkuun 11. päivä – elokuun 11. päivä.

Taustatarina kampanjassa on, että ryöstö Teague-Ulmer (geokätköilyn historia anyone?) museossa Waldenburkissa on nimetty historian suurimmaksi jalokiviryöstöksi ja on suurin ratkaisematon mysteeri museomaailmassa. Monia teorioita siitä mihin jalokivet ovat kätketty on tullut esiin, mutta tutkijat eivät ole kuitenkaan löytäneet jalokiviä. Uutta todistusaineistoa on ilmaantunut viime aikoina ja viranomaiset tarvitsevat sinun apuasi. Alla olevalla videolla on lisätietoa tilanteesta (englanniksi).

Tällä hetkellä tapauksesta tiedetään, että kaksi varasta pääsi museoon. Heiltä on jäänyt jalanjälkiä ja sormenjälkiä sekä turvakamera tallensi heidän varjonsa. 81 minuutin jälkeen he poistuivat museosta 15 korvaamattoman arvokkaan jalokiven kanssa.

Miten homma toimii?

Mystery at the museum -kampanja on nähtävillä virallisesta Geocaching-sovelluksesta. Kampanja ei vielä ole alkanut, mutta Museon mysteeri on nähtävissä jo sovelluksesta.

Kampanjassa geokätköilijät keräävät vihjeitä. Vihjeet ovat digitaalisia artifakteja, jotka on piilotettu kätköihin. Vihjeet auttavat sinua ratkaisemaan museomysteerin. Homma hoituu siis etsimällä kätköjä, jotka sisältävät vihjeen, jota etsit. Vihjeen saa kerättyä kirjaamalla geokätkön löydetyksi alkaen heinäkuun 11. päivä klo 15 (Suomen aikaa) alkaen. Vihjeet ovat saatavilla niin Basic kuin Premium -jäsenille.

Vihjeitä voi etsiä virallisella geocaching sovelluksella seuraavasti:

  1. Käytä sovelluksen (tai geocaching.com sivun) suodattimia (filters) etsiäksesi kätkön, joka sisältää jonkin vihjeen
  2. Etsi ja kirjaa kätkö löydetyksi, jotta saat vihjeen itsellesi
  3. Kerää kaikki vihjeet, jotta pääset käsiksi holviin.
  4. Voit seurata edistymistäsi sovelluksen Mystery at the Museum -sivulla

Myös kätkökuvauksessa (virallisessa sovelluksessa) on nähtävillä, jos kätkö sisältää vihjeen ja minkä vihjeen se sisältää.

Kuten alla olevasta kuvasta käy ilmi, voi joidenkin souvenirien keräämiseen tarvita useamman kätkön löytämistä. Alla olevan kuvan perusteella ensimmäinen souvenir aukeaa yhdellä vihjeellä ja seuraavaan tarviikin kaksi kolmen tyyppistä vihjettä.

Myös eventeistä on vihjeitä saatavilla. Sen sijaan Adventure Labit eivät vihjeitä sisällä. Jos kirjaat kätkölle Noten tai DNF:n ei niistäkään vihjeitä heru. Myös jos vaihdat kirjauksen tyyppiä editoimalla ei vihjeitä tule. Eli jos vahingossa kirjaat noten ja muutat loggauksen löydöksi, ei vihjettä saa. Sen sijaan pitää poistaa aiempi kirjaus ja kirjata kätkö uudelleen löydetyksi vihjeen saamiseksi.

Erilaisia vihjeitä ei voi kerätä “varastoon”. Ensimmäisenä jokaisen tulee kerätä etsivä (detective) tyyppinen vihje, jonka jälkeen voi alkaa kerätä todistusaineisto tyyppisiä vihjeitä. Lisäksi voit kerätä vain sen tyyppisiä vihjeitä, mitä kulloinkin tarvitset. Ylimääräisistä vihjeistä ei palkita myöhemmin, seuraavaa souveniria suorittaessa.

Yhdessä kätkössä voi olla vain yhden tyyppisiä vihjeitä kampanjan ajan. Mutta vihjeitä on loputon määrä eli vaikka joku muu loggaa kätkön, vihje on kätköstä edelleen saatavilla muille kätköilijöille.

Tarjolla olevat neljä uutta souveniria ovat

  • Briefed on the case
  • Evidence collected
  • Jewels recovered
  • Case closed

Ensimmäinen souvenir vaatii yhden etsivä-tyyppisen vihjeen löytämistä. Toinen souvenir vaatii 6 vihjettä kuudesta eri kätköstä. Kolmas souvenir vaatii 15 vihjettä. Viimeinen souvenir vaatii bonushaasteen (mikä ikinä se on) suorittamista, jotta holvi avautuu.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tuo todellakin uuden elementin geokätköilyyn. Katsotaan miltä homma näyttää käytännössä, kunhan kampanja alkaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.