Mastojen loisteessa – Lahden suurtapahtuma on julkaistu

Vihdoin myös kolmas ensi vuoden geokätköilyn suurtapahtuma (eli MEGAksi aikova tapahtuma) Mastojen Loisteessa on julkaistu. Tapahtuman kätkökuvaus löytyy täältä: https://www.geocaching.com/geocache/GC7KZKJ. Kannattaa huomata, että tapahtuma ei saa automaattisesti MEGA-statusta, vaan tapahtuman tulee ensin kerätä 500 Will Attend -merkintää, ennen kuin järjestäjät voivat anoa Geocaching HQ:lta MEGA-statusta. Niinpä onkin erityisen tärkeää, että jos edes harkitset tapahtumaan osallistumista, käy kirjaamassa kätkösivulle Will atted-loggaus. Tämä ei sido sinua osallistumaan tapahtumaan, mutta auttaa järjestäjiä kummasti. Will attend -kirjauksia onkin kertynyt ensimmäisen 12 tunnin aikana jo noin 150 kpl.

Jos olet ihmetellyt miksi kolmannen suurtapahtuman kuvausta ei ole kuulunut, niin syy on hyvin yksinkertainen. Tapahtuman järjestäjät eivät voi julkaista tapahtuman kuvausta kuin tasan vuotta ennen tapahtumaa. Tällöinkin julkaisu tapahtuu erikoisluvalla. Normaalisti tapahtuman voi julkaista 3 kk etukäteen tai 6 kk etukäteen, jos tapahtumaa varten tarvitsee varata yöpyminen.

Torilla tavataan

Tapahtuman pääpaikkana toimii Askotalon tori. Tapahtuman rakentaminen alkaa perjantaina 27.9. 2019 klo 18. Itse päätapahtuma starttaa lauantaina 28.9. 2019 klo 12:00. Päivän aikana on luvassa työpajoja, kisailuja ja shoppailua geokätköilymyyjien kojuissa aina klo 24:00 asti. Tapahtuman purkutalkoot ovat vuorossa sitten sunnuntaiaamuna klo 10.

Askotalon ravitola Werstas palvelee tapahtumavieraita. Ravintolassa on 280 asiakaspaikkaa, joten tilaa pitäisi riittää hyvin. Ravintola tarjoilee pikkupurtavaa ja lounasta sekä illallista. Ruokailuliput tulevat myyntiin keväällä 2019.

Askotalo sijaitsee kätevästi alle kilometrin päässä Lahden rautatieasemasta, joten tapahtumapaikka on helposti saavutettavissa ilman omaa autoa. Autolla saapuville on varattu 400 autopaikkaa. Jos haluat majoittua Lahdessa, tapahtumaviikonloppuna on tarjolla hotelleja, bed & breakfast -paikkoja sekä lomamökkejä ja telttailumahdollisuus leirintäalueella. Tapahtuma järjestetään sisätiloissa, joten syysmyrskytkään eivät megatunnelmaa tule pilaamaan.

Tapahtumaan on mahdollisesti pieni sisäänpääsymaksu. Tämä kuitenkin tarkentuu myöhemmin ja järjestäjät varmasti informoivat tästä tarkemmin. Siksikin kannattaa tehdä jo Will attend merkintä tänään, jotta tapahtuman tiedotteet (announcement) tulevat suoraan omaan sähköpostiin, eivätkä huku kätkökuvaussivulle.

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa

Ensimmäistä kertaa Suomen geokätköilyn suurtapahtuma järjestetään perinteisen kesälomakauden (touko-elokuu) ulkopuolella. Tämä antaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia tapahtumalle erottua. Lahden tapahtuma lupaakin, että tapahtuma huipentuu geokätköilyyn syysillan pimeydessä. Ilmeisesti auringon laskiessa tapahtuman ajaksi tehtyjen yökätköjen koordinaatit julkaistaan ja vieraat pääsevät etsimään näitä väliaikaisia kätköjä Ruotsin FAD:n tapaan. Järjestäjät vinkkaavat, että vieraat pukisivat säähän sopivat vaatteet ja mukavat kengät jalkaan ja ottaisivat mukaan GPS:n, tasku- ja UV-lampun yökätköjen etsimistä varten. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Ehkä tällä kertaa labit on toteutettu yökätköinä.

Kiinnostava tapahtuma on siis varmasti tulossa. Ei muuta kuin suunnittelemaan Lahden vierailua vuoden päähän. Alla vielä linkki Lahden kätköihin suunnittelun avuksi.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.