Kätköilyvinkki: Tuunaa Ikean kynä

Ikean kynä löytyy monesta purkista. En tiedä kuinka iso prosentti Ikean kynistä päätyy kätköihin, mutta veikkaan, että aika paljon. Ikean kynä sopiikin hyvin kätköpurkkiin loggausvälineeksi. Ikean kynässä on tosin kaksi ongelmaa:

  1. Kynä halkeaa helposti kostuessaan
  2. Kynän sisällä oleva lyijy irtoaa puukuoresta ja kirjoitettaessa työntyy ulos kynän päästä

Omissa (ja muidenkin) kätköissä olen usein huomannut haljenneita Ikean kyniä. Tämä ei johdu jästeistä tai geokätköilijöistä, vaan Ikean kynistä, jotka ovat puuta ja tuppaavat halkeamaan kostuessaan. Jos kynä ei halkea, niin kynän kuivuessa lyijy irtoaa puukuoresta. Tällöin tuloksena on kynä, joka näyttää päällisin puolin ehjältä, mutta kun sen painaa logivihkoa vasten kirjoittaakseen nimimerkkinsä, painuukin terä kynän sisään, kun lyijy työntyy ulos toisesta päästä. Ei kiva.

Yksinkertaisella kikalla voit kuitenkin välttää nämä ongelmat. Teippaat vain Ikean kynän pään umpeen erkkarilla ja kierrät erkkaria vielä pari kierrosta kynän ympärille. Haluteessasi voit vielä kietaista kynän kärjen läheisyyteen toisen kiepin erkkaria. Näin kynä pysyy läjässä, vaikka se halkeaisi, eikä lyijy pääse karkaamaan toisesta päästä kirjoittaessa. Helppo homma eikä edes kallis. Suosittelen.

Tuunaamalla Ikean kynän toimivuus paranee huomattavasti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.