TBScan Androidille

Noin 1½ vuotta sitten testasimme mielenkiintoisen mobiilisovelluksen: TBScanin. Ohjelman lukee matkaajien koodit automaattisesti, kun sille näyttää matkaajaa ja sovelluksen avulla ne voi näppärästi logata vaikkapa nähdyksi (discovered) geocaching.comissa. Sovellus on saksalaisen nuorukaisen Nicolas Camenisch käsialaa. Nicolas ottikin meihin yhteyttä, sillä hänellä oli mielenkiintoisia uutisia: Vihdoin TBScan on saatavilla myös Android-puhelimille.

Skannailua

TBScanilla voi siis merkata nähdyksi tai merkata mukaan otetuksi TB:itä tai geokolikoita ilman, että matkalaisen koodia tarvitsee kirjata käsin. Avataan ohjelma ja näytetään matkaajan koodia puhelimen kameralla ja ohjelma tunnistaa seurantakoodin. Tämän avulla käyttäjä voi sitten merkata matkalaisen nähdyksi (tai valita eri tyyppisen kirjauksen pro-versiossa).

Parhaimmillaan TBScan sovellus on miiteissä, joissa vastaan tulee paljon matkalaisia. Aiemmin koodit piti kirjata tai valokuvata talteen ja myöhemmin naputtaa loggaukset tietokoneella, jos muisti tai jaksoi. TBScanilla koodien kirjaus käy nopeasti ja kätevästi suoraan paikan päältä. Samalla tavalla tietysti jos haluaa kirjata matkaajan suoraan kätköllä käydessä, niin TBScan toimii siinäkin hienosti.

Aiemmin TBSCan oli saatavilla vain iOS alustalle, mutta kuten hyvin tiedetään 2/3 ihmisistä käyttää älypuhelinta, jossa on Android-käyttöjärjestelmä. Niinpä vuoden kehityksen jälkeen TBScan on nyt tänään saatavilla myös Android -puhelimiin, joissa on Android 5.0 (Lollipop) tai uudempi. Ohjelmasta on olemassa kaksi eri versiota. Ilmainen ja maksullinen Pro-versio. Pro-version hinta on 2.99 €.

Pro-versiolla voi tehdä muitakin kuin discovered -tyyppisiä kirjauksia matkalaisiin. Lisäksi pro-versiossa voi kirjauspäivää vaihtaa tai tunnistaa matkalaisenkoodin valokuvasta, jonka on ottanut joskus aiemmin. Myös tietojen vienti GSAK:iin onnistuu pro-versiolla.

Jutun TB-koodit eivät ole toimivia, pl. geocaching.com kaupan esimerkki seurantakoodi.

 

2 comments

  1. Hyvä uutinen! Aiemmin käytössä ollut Androidissa TB Wolf. Samantapainen mutta ei ehkä yhtä hyvä. Tietysti on paljon kiinni siitä mihin kamera pystyy.

    1. Joo TB Wolf on hyvin saman tyyppinen ohjelma. Kamerastahan se tosiaan on paljon kiinni ja siitä millaisen kontrastin koodin ja taustan välillä esim. valaistus muodostaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.