Vuodenvaihteen souvenirit

Hiljalleen joulu hiipii ja vuosi 2017 alkaa olemaan loppupuolella. Tänä vuonna saavutettiin 3 miljoonan aktiivisen kätkön rajapyykki, käytiin kätköilemässä Signal sammakon kanssa ympäri maailmaa (ikävä kyllä Suomi ei saanut omaa 100-vuotissouveniria). Kesällä etsittiin merirosvoaarretta Mary Hyden karttapalasten avulla. Mukava kätköilyvuosi siis kaiken kaikkiaan. Geocaching HQ haluaa kuitenkin jo tähyillä ensi vuoteen. Jotta tämä kätköily vuosi saisi arvoisensa päätöksen ja seuraava hyvän alun on HQ julkistanut kaksi uutta souveniria: Vuoden 2017 viimeinen kätkö ja vuoden 2018 ensimmäinen kätkö -souvenirit.

No miten ne souvenirit saa?

  1. Etsi kätkö tai osallistu miittiin joulukuun 31. päivä 2017 ja saat Last Cache of 2017 souvenirin
  2. Etsi kätkö tai osallistu miittiin tammikuun 1. päivä 2018 ja saat First Cache of 2018 souvenirin

Nokkelimmat heti ajattelevat, että tuohan onnistuisi helposti järjestämällä miitin, joka alkaa vuoden 2017 puolella ja loppuu 2018 puolella. Näin ei kuitenkaan ole mahdollista saada molempia souvenireja. Souvenirit on HQ:n kansissa liitetty aina kätköloggaukseen ja kahta souveniria varten tulee olla kaksi eri kirjausta. Niinpä kumpaisenakin päivänä pitää erikseen löytää kätkö tai osallistua miittiin tai yhdistelmä näistä.

Souvenirit kalenteriin

Etkö meinaa muistaa, milloin souvenireja oli tarjolla? Ei hätää 61° 23°  Tampere on jo hyvän aikaa tarjonnut kalenterin, johon uudet souvenirit putkahtaa sitä mukaan, kun niitä julkaistaan. Tässä kertauksena  ohje kalenterin lisäämiseen Google-kalenteriin, jos homma ei itseltä luonnistu. Muiden kalenterien käyttäjät ovat omillaan, ellei joku lukijoista innostu tekemään ohjetta. Voin lisäillä ohjeita tähän kirjoitukseen, jos joku innostuu sellaisia tekemään.

  1. Kirjaudu Googleen ja surffaa tietokoneella osoitteeseen https://calendar.google.com/
  2. Etsi vasemmasta reunasta kohta “Other Calendars” (Muut kalenterit).
  3. Klikkaa pientä alaspäin nuolta ja esiin putkahtaa kuvan mukainen valikko
  4. Valitse Add by URL (Lisää URL-osoitteella)
  5. Syötä avautuvaan kenttään seuraava URL-osoite
    https://calendar.google.com/calendar/ical/2jccjpgr6s9afiotc1eecgs8vc%40group.calendar.google.com/public/basic.ics
  6. Klikkaa Add Calendar (Lisää kalenteri) ja valmista tuli.

Kalenterin saa näppärästi myös puhelimeen. Lisää ohjeita löytyy aiemmasta postauksesta.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.