Ruuvitag-kätkön lähdekoodi

Aiemmin oli puhetta Ruuvitagista ja kuinka se voisi olla moderni chirpin korvaaja. Tähän liittyen vain tällainen nopea päivitys, että joku aika sitten latasin Ruuvitagia käyttävän kätköni Hyvän Sään Aikana lähdekoodit Githubiin. Ne löydät täältä. Halusin laittaa koodit jakoon ihan vaan siltä varalta, että joku haluaa jotakin vastaavaa itse toteuttaa.

Muutama huomio lähdekoodista

 1. Tarvitset Ruuvitagin virallisen firmwaren pohjaksi. Sen voi ladata osoitteesta https://github.com/ruuvi/ruuvitag_fw
 2. Lataa Githubista löytyvä koodi ruuvi_examples hakemistoon (https://github.com/weellu/ruuvi_weather_geocache)
 3. Tee haluamasi muutokset Ruuvitagin oman firmwaren mukana tulevaan sensortag.c tiedostoon. Esimerkki muutoksista löytyy Githubin readme.md tiedostosta.
 4. Käännä firmware
  cd /path/to/ruuvitag_fw/; make
 5. Paketoi firmis DFU-paketiksi, jonka voit ladata Ruuvitagiin. Kutakuinkin näin
  nrfutil pkg generate --debug-mode --application ruuvi_examples/weather_geocache/ruuvitag_b3/s132/armgcc/_build/weather_geocache.hex --key-file keys/ruuvi_open_private.pem app_dfu_package.zip
 6. Lataa DFU-zippi ruuvitagiin käyttäen nRF Toolbox -appista.

Koodista kannattaa ainakin muokata konfiguraatiotiedostoja, joissa määritellään salasanaa, lähetystehoa, jne. Repositoriosta löytyy websites -hakemistosta esimerkit web-sivuista, jotka näytetään kätköilijälle riippuen säätilasta. Eli badweather.html kun säätila ei ole suotuisa ja goodweather.html silloin kun säätila on sopiva. Näistä voi sitten muokata halutunlaiset. Itse käytin omassa kätkössäni goo.gl URL-lyhennin palvelua. Siitä vain tulee sellainen rajoitus, että URL:ään ei mahdu enää kaikkea Ruuvitagin tuottamaa säätiladataa, koska lyhyt URL ei ole riittävän lyhyt. Toki jos omistat kolmikirjaimisen ruu.vi -tyylisen domainin, niin sinulla ei tätä ongelmaa tule 🙂 Kolmikirjaimiset domainit tuppaavat vain olemaan kortilla tai sitten kalliita.

Koska goo.gl -palvelulla datalle jäävät merkit ovat rajatut, valitsin omaan kätkööni lämpötilan lisäksi näytettäväksi ilmakosteuden, vaikkei sitä mysteerissä tarvitakaan. Jos haluat tätä muuttaa, tulee sinun tehdä muutoksia sekä firmwareen että webbisivuun. Muutokset pitäisi olla suht yksinkertaisia kenelle vain, joka osaa hieman ohjelmoida.

Jos herää kysymyksiä tai jos yrität tällaista kätköä tehdä, mutta sinulla on ongelmia, niin sopii kysellä, vaikka kommentoimalla tätä postausta.

 

2 comments

 1. Kokeiltiin ensimmäisillä ohjeilla. Tovi (muutama tunti…) siinä meni, että me maallikot saimme “ruuvin” pelaamaan. Perusviritys kätkölle: GC7CYC9 PRH-32 -Uutta tekniikkaa. Jokunen on käynyt jo lokkaamassakin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.