Jäähyväiset O.C.B:lle

Minusta on aina ollut jotenkin kuvaavaa ja huvittavaa, että geokätköilyn kruununjalokivi on ollut ruosteinen säilykepurkki, jolla on vieläpä jokseenkin typerä kolmikirjaiminen lyhenne, O.C.B. Nyt O.C.B:lle eli Original Can of Beansille on tullut aika jättää jäähyväiset.

O.C.B – Photo courtesy of Team 360

Mikä on O.C.B?

OCB tunnetaan yleisesti akronyymillään, mutta kyse on siis papupurkista (Original Can of Beans), jonka Dave Ulmer laittoi maailman ensimmäisen kätköön vaihtotavaraksi. Kun ensimmäinen geokätkö (silloin GPS Stash) tuhottiin, ei kätköstä jäänyt jäljelle mitään. Kun paikalle myöhemmin vietiin muistolaattaa maailman ensimmäisen kätkön kunniaksi, niin samalla löytyi ensimmäiseen kätköön laitettu papupurkki ja OCB:n tarina sai alkunsa. OCB:n ympärillä on keskusteltu myös tärkeistä asioista, kuten oliko purkissa alunperin papuja vai herneitä 🙂

Tähän mennessä OCB:stä on pitänyt huolta Team 360 Phoenixista ja maksua vastaan on OCB:n saanut tilattua nähtäville mega- ja gigatapahtumiin. Tarkkaa hintaa en kovasta etsinnästä huolimatta enää löytänyt mutta muistaakseni kyseessä oli kuitenkin viisinumeroinen summa eli ihan jokaviikkoiseen lounasmiittiin OCB:tä ei viitsi tilata näytille.

O.C.B matkaa tapahtumiin turvallisesti laatikossa ja turvavöissä.

Jäähyväiset geokätköilyn graalin maljalle

Jos jostain kumman syystä haluaa päästä ihastelemaan ruosteista papupurkkia eli geokätköilyn pyhää graalin maljaa, niin asialla alkaa olla kiire. OCB:llä on muutama julkinen esiintyminen bookattu

Näiden tapahtumien jälkeen O.C.B jää lopullisesti eläkkeelle, eikä sitä ole enää mahdollista nähdä tapahtumissa. Jos mielit O.C.B:n nähdä eikä tämän vuoden megat onnistu, niin sitten suunnittelemaan vuoden 2019 reissua Skotlantiin, jossa O.C.B on viimeisen kerran nähtävillä.

Syynä papupurkin eläköitymiselle on se tyypillinen: Kiinnostuksen lopahtaminen. Team 360 kertoo, että vaikka on ollut kunnia esitellä O.C.B geokätköily-yhteisölle, niin kuten tyypillistä muu elämä ei anna mahdollisuutta jatkaa O.C.B:n tuomista näytille tapahtumiin tai edes geokätköilyä niin paljon nykyisin.

O.C.B:tä voi käydä ihastelemassa virtuaalisesti, vaikkapa O.C.B:n omilla Facebook-sivuilla.

Tässä vielä video O.C.B:n löytymisestä

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.