Geocaching Classic eläkkeelle torstaina

Monet ovat sitkeästi olleet sitä mieltä, että wanha Geocaching Classic on se oikea geokätköilysovellus ja ovat sitä ahkerasti käyttäneet aina näihin päiviin asti, vaikkei siihen ole päivityksiä hetkeen tullutkaan. Olihan tuo edistyksellinen sovellus, sillä sen 10 euron hinnalla sai pääsyyn ilman premium-jäsenyyttä rajattomaan määrään kätköjä riippumatta kätkön D/T -luokituksesta tai kätkötyypistä toisin kuin nykyisellä Geocaching -mobiilisovelluksella. Monien mielestä käyttökokemuskin oli wanhassa sovelluksessa parempi. Vaikka tässä varmasti totuuden siemen on mukana, niin väistämättä tulee mieleen Aina Inkeri Ankeisen ja lausahdus: “Onko kaiken aina pakko muuttuaaaaarrr!”.

Geocaching Classic eläkkeelle

Oli sovelluksesta mitä mieltä tahansa se siirtyy eläkkeelle 23. maaliskuuta eli tämän viikon torstaina. Tuolloin sovelluksen API-yhteys lakkaa toimimasta, eikä sovelluksella voi enää ladata kätkötietoja tai kirjata kätkölöytöjä tai ladata mitään muutakaan dataa geocaching.comista. Eläkkeelle siirtymisen jälkeenkin voit avata sovelluksen edelleen ja käyttää siihen jo valmiiksi ladattua dataa, kuten reittipisteitä tai offline-listoja. Mutta kovin hyödyllinen sovellus ei enää ole. Ja jossain kohtaa kun puhelimen käyttöjärjestelmä päivittyy, ei sovellus välttämättä enää edes avaudu. Nyt on siis viimeiset hetket siirtää vanhasta sovelluksesta field notet (tai draftit kuten nykyään pitää sanoa) ja muut tärkeät tiedot talteen. Huomaa myös, että jos kirjaudut torstain jälkeen sovelluksesta ulos, et voi enää kirjautua sisään.

Jos käytät iPhone 4:ää saatat olla pulassa, sillä monet kätköilysovellukset mukaan lukien virallinen Geocaching App vaativat iOS 9:n tai tuoreemman ja sitä ei enää iPhone 4:ään saa. Classic sovellus on peräisin vuodelta 2008 ja moni asia on muuttunut miltei kymmenessä vuodessa. Classic sovellusta ei ole ollut saatavilla melkein vuoteen sovelluskaupasta, joten sitä ei ole voitu päivittää. Tästä johtuen sovelluksessa on voinut ilmetä erilaisia ongelmia käyttäjillä ja siksi HQ haluaa lopulta päättää tuen sovellukselle kokonaan.

Vaihtoehtoja löytyy

Onneksi vanhalle sovellukselle löytyy joukko korvaajia. Tietenkin virallinen Geocaching App tukee nykyisin offline-listoja ja field noteja (tai drafteja). Käyttökokemus voi olla tietysti monelle kynnyskysymys. Muitakin vaihtoehtoja onneksi on. Tälläkin sivustolla arvosteltu Cachly on hyvä vaihtoehto iPhone käyttäjälle. Hintaa sovelluksella on vitonen ja se on varmasti joka euron arvoinen softa. Android -puolella ylivoimaisesti suosituin on varmasti C:geo, joka on ilmainen, mutta rikkoo geocaching.comin lisenssiehtoja scrapettamalla tiedot kätköjen sivuilta API:n sijasta. Looking4Cache on ilmeisesti myös kelposovellus iOS -laitteille (ilmainen / maksullinen 7 euroa). Suomalainen CacheBird olisi mainio, mutta päivittyy hieman harvakseen ja kärsii erilaisista yhteysongelmista, joten varauksetta sitä ei voi suositella. CacheBird löytyy molemmille iOS- ja Android-laitteille ja on kuukausimaksullinen ilmaisen aloitusjakson jälkeen. Toinen kotimainen Geobucket on ollut joidenkin iOS-käyttäjien mieleen. Geobucket on ilmainen, mutta mainosten poistaminen sovelluksesta maksaa 4 euroa.

Joka tapauksessa vaihtoehtoja löytyy monia, joista voi valita oman suosikkinsa. Virallinen ilmainen sovellus kannattaa ladata joka tapauksessa, koska noh, se on ilmainen. Jos haluat lukea arvostelun jostakin iOS-kätköilyohjelmasta, voit vinkata kommenteissa mistä sovelluksesta haluaisit arvion lukea. Android-sovellusten testaaminen vaatisi Android-laitteen, joita tiimistämme ei tällä hetkellä löydy. Toki jos joku lainaa puhelintaan niin sekin onnistuu 😀

4 comments

    1. Terve Duke68,

      Hyvä kyssäri. HQ lupasi kertoa miten tallennetut tiedot saa kätevästi ulos ennen kuin eläköittävät Classic sovelluksen, mutta eipä ole mitään kuulunut. Eli varmaan käsipelissä homma on tehtävä. Mikä tietysti on varsin ikävää…

  1. En mää tiärä onko mulla joku classic. Muistaakseni se maksoi 8.9e vuonna 2013, kun tän touhun aloitin. Ohjelmassa lukee vain Geocaching ja versio 3.5.2. No näkeehän sen sitten huomenna lopettaako se toimintansa …

    1. Ikävä kyllä tuo versio 3.5.2 taitaa juurikin olla se eläkkeelle jäävä classic appis. Se torstai saattaa muuten suomalaisittain tarkoittaa myös perjantaiaamua. Mutta sittenhän tuon näkee tosiaan kuinka käy.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.