GIFF 2016 – Tampereen tulokset

Lauantaina 5.11. kokoonnuimme taas katsomaan yhdessä tämän vuoden GIFF (Geocaching International Film Festival) finalistit elokuvateatteri Cinolaan. Etukäteen tilaisuus oli miltei loppuunvarattu ja siltä näytti myös paikan päällä. Muutama hajapaikka oli tyhjänä, kun filmit laitettiin pyörimään. Tampereen GIFF -tapahtuma oli muuten osallistujamäärältään koko Suomen isoin! Paikalla oli myös arvovaltainen tuomaristo: Jo yli 14 vuotta (!!!) geokätköillyt Captain Morgan, näyttelijä ja taidemaalari Tuija Piepponen sekä elokuvajärjestäjä Klaus Klemola.

Tänäkin vuonna Kiven Alla Oy oli lahjoittanut GIFF-geokolikon, jonka eräs onnellinen löysi penkkinsä alta ennen näytäntöä. Aluksi katselimme neljä kotimaista geokätköilysketsiä: Samaan aikaan Ähtärissä, Maanomistaja Markku Nappakaali ja Valot, Geokätköilyn vaarat – Hyppykäärme sekä viimeisenä Geokätköilyn maailma – puukätkön etsiminen. Alla näistä sketseistä ensimmäinen ja loput julkaistaan tällä sivustolla hieman myöhemmin.

Sketsien jälkeen katsoimme 16 finalistilyhytelokuvaa. Yleisö sai äänestää suosikkiaan älypuhelimilla. Jokaiselle elokuvalle annettiin ääni asteikolla 1-5. (1 roskaa, 5 mahtava). Digitaalisysteemi toimi paremmin kuin viime vuoden paperilaput ja tuloksetkin olivat heti saatavilla, eikä niitä tarvinnut kauaa odotella. Pranzossa ensin tuomaristo valitsi suosikkinsa. Jokainen tuomari päätyi samaan valintaan: paras elokuva oli saksalainen FTF-hunter. Erityisesti tuomareita lämmitti elokuvan onnellinen loppu, jossa sankari vastoinkäymisistä huolimatta ratsastaa auringonlaskuun ja kohti uusia seikkailuita. Mainintoja tuomareilta saivat myös australialainen niinikään FTF-jahdista kertova pätkä, jossa vanhempi herrasmies unohtaa teevedet hellalle, kun tulee kiire uuden purkin perään. Ovela kalastaja on tosin ehtinyt viedä FTF:n nenän edestä.

Tänäkin vuonna Cinola oli täynnä väkeä.
Tänäkin vuonna Cinola oli täynnä väkeä.

Myös NYC Caching: Muggle Maddness elokuva sai tuomareilta erikoismaininnan. Erityisesti kohtaus Jane Austenin kirjasigneerauspisteen kera oli jäänyt mieleen. Tuija Piepponen halusi nostaa esiin myös When I Geocache -elokuvan, jossa esiteltiin laulu ja traditio mitä kätköilijät toistavat aina kätkön löytäessään. Piepposen mukaan elokuvassa oli hienosti jopa hieman uskonnollisia sävyjä ja toi esiin ystävyyttä symboliikan avulla.

Myös yleisön suosikki oli saksalainen FTF-hunter. Yleisön mielestä toiseksi paras oli jo aiemmin mainittu australialainen Spitting the Dummy sekä kolmantena NYC Caching: Muggle Madness!. Jutun lopussa vielä äänestystulokset tarkemmin, jos niitä joku haluaa tutkia. Äänestysinto oli hieman viime vuotta alhaisempi (digisysteemi selkeästi vie hohdon?) ja vastauksia tuli 117 (175 maksimi).

Tässä lista kaikista finalisteista. Minulla ei ole lupa julkaista finalistivideoita, mutta olen linkannut ne videot, jotka olen löytänyt internetistä.

 1. That’s not trash, U.S.A
 2. Spitting The Dummy, Australia
 3. A Cacher’s Worst Nightmare, U.S.A
 4. Traditional’s Experiences, Espanja
 5. It’s Not About the Numbers, Iso-britannia
 6. Do You Know Geocaching?, Japani
 7. Geo-Medics!, U.S.A
 8. No Hints, U.S.A
 9. A Life of a ‘Change’, Turkki
 10. The DNF Squad, Uusi-Seelanti
 11. Trinket or Treasure?, U.S.A
 12. 5 Lesser-known Souvenirs, U.S.A
 13. When I Geocache, Saksa
 14. NYC Caching: Muggle Madness!, U.S.A
 15. Geocaching Orchestrated, U.S.A
 16. The FTF-Hunter, Saksa *

*Tampereen voittaja.

Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistujille! Te teitte tästä mahtavan tapahtuman. Ja ensi vuonna sitten taas uudestaan!

tulokset1 tulokset2 tulokset3 tulokset4 tulokset5 tulokset6 tulokset7 tulokset8

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.