Karkauspäivän souvenirin salaisuus

Karkauspäivänä varmasti moni kätköilijä vieraili purkilla jos toisellakin sekä tietenkin miitissä. Seuraava mahdollisuus karkauspäiväkätköilyyn onkin sitten vuonna 2020. Jännä vuosiluku muutens. Onkohan kovat kemut 02.02. 2020 ? 🙂

Mutta asiaan, karkauspäivänä osallistumalla miittiin sai souvenirin ja toisen etsimällä minkä tahansa kätkön (paitsi miitin tai CITOn) 27.29.2. välillä. Etukäteen Geocaching HQ mainitsi, että kannattaa etsiä molemmat. Itse arvelin etukäteen, että voisiko olla kyse samanlaisesta mysteeristä mikä liittyi 2015 pii-päivän souvenireihin. Souvenirithan muodostivat GC-koodin GC31415, joka oli HQ:n varaama kätkökuvaus, josta löytyi päämajalaisten reseptivinkkejä ja muuta mukavaa.

Kuva 1 - Karkauspäivän souvenir
Kuva 1 – Karkauspäivän souvenir

Heti souvenireista en itse keksinyt mitään ihmeellistä. Geocaching HQ:n omassa blogissa julkaistussa jutussa souvenirit suunnitellut artisti Roxxy Goetz paljastaa kuitenkin mikä karkauspäivän souvenirin salaisuus oli. Hieman yllättäen salaisuuden selvittämiseen ei tarvittu molempia souvenireja vaan salaisuus liittyi miitistä ansaittuun souveniriin (kuva 1).

Souvenirissa on kuvattuna tietenkin aurinko ja yhdeksän planeettaa. Lisäksi kehällä on planeettojen symbolit. Souvenirin mysteeri liittyy planeettojen kiertoratoihin, jotka erehdyttävästi muistuttavat morse-koodia. Jokaisella kiertoradalla onkin yksi kirjain piilotettuna.

Kuva 2 - Lähempi tarkastelu ei paljon auta.
Kuva 2 – Lähempi tarkastelu ei paljon auta.

Souvenir -kuva on aika pieni, joten morsen tulkitseminen on enemmän vähemmän tulkinta kysymys. Zoomaamisestakaan ei juuri ole apua (kuva 2). Morsesta kuitenkin sisemmältä kehältä ulospäin siirtyen muodostuu morsena sana DISCOVERY. Omiin tulkinta yrityksiin tässä tarvittava morse sanasto:

D - . .
I ..
S ...
C -.-.
O ---
V ...-
E .
R .-.
Y -.--

Että sellainen mysteeri tällä kertaa. Nähtäväksi jää onko molempien souvenirien hankkimisesta jotain hyötyä. Veikkaan, että ei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.