61°23° Tampere on muuttanut: uusi osoite on www.6123tampere.com

suitcase61°23° Tampere on muuttanut. Uusi osoite on nyt www.6123tampere.com. Aika siis päivittää kirjanmerkit selaimessa uuteen osoitteeseen. Muutos on pitkään ollut minulla mielessä, koska ilmaisen sivuston ominaisuudet eivät aina riitä. Esimerkiksi Geoetsivät -arvonnan toteuttaminen oli yksinkertaisesti hankalaa, koska ilmaiselle sivustolle ei saa lisätä javascript -koodia, jolla arvontahärvelin olisi saanut suoraan sivulle näkymään. Lisäksi ilmaisen sivuston rajoitukset vaikkapa ulkoasun muokkaamisen suhteen alkoivat ärsyttämään ja rajoittamaan blogin kehittämistä. Niin ja olihan se vanha osoite vähän turhan vaikea Bryan Rothin lausua 😉

Niin. Melkeinpä tätä blogia voisi nyt sanoa jo geokätköilysivustoksi, sillä semmoiselta se ainakin enemmän tällä hetkellä minusta tuntuu. Puhutaan nyt blogista vielä ja katsotaan, mihin suuntaan homma tästä kehittyy. Ainakin tästä muutoksesta on saanut paljon lisää intoa jatkaa juttujen kirjoittamista.

Mitä muutos tarkoittaa?

Lukijan kannalta muutos ei tarkoita muuta kuin kirjanmerkin päivittämistä. Vanha osoite http://6123tampere.wordpress.com ohjaa toistaiseksi uudelle sivustolle, mutta varmasti jossain vaiheessa tuo poistuu kokonaan. Jos olet seurannut blogia sähköpostilla, niin sinun ei pitäisi tarvita tehdä mitään. Jos kaikki menee kuin Rämsöössä, niin sähkökustin pitäisi polkea entiseen tapaan perille.

Muutama kommentti sivuston siirrossa tuli hukattua ja tietenkin kaikki postausten Facebook -tykkäykset jäivät edelliselle sivustolle 🙁 Nyyh… Jatkossa toivoisin, että jos pidätte lukemastanne ja satutte Facebookia käyttämään, niin peukuttakaa postauksia Facebookissa. Muutenkin kannattaa käydä tykkäämässä http://www.facebook.com/6123tampere -sivusta niin saa uusimmat postaukset suoraan omaan feediinsä. Ainakin, jos sallii sivuston niitä lähettää. Sitä moni ei tiedäkään, että pelkkä sivusta tykkäys ei riitä siihen, että kaikki postaukset tulisivat omaan feediin vaan pitää erikseen käydä vielä tilaamassa postaukset. Se tapahtuu kuvan 1 mukaisesti. Kun sivusta on tykännyt, niin klikkaa “Tykätty” -tekstin vieressä olevaa nuolta ja sieltä valitse “Saa ilmoitukset”. Näin kaikki postaukset tulevat omaan feediin.

facebook_like
Kuva 1 – Tykkäämisen lisäksi Facebookissa kannattaa antaa sivuston lähettää ilmoitukset, jolloin kaikki postaukset näkyvät omassa feedissä.

Sosiaalinen media palvelee siis entiseen tapaan: myös Twitter ja Instagram, vaikkakaan mitään näistä ei enää blogin etusivulla näy. Ne löytyvät kyllä sivupalkista, mutta näissä pitää erikseen käydä, jotta näkee mitä siellä tapahtuu. Katsotaan keksinkö jossain vaiheessa jotain sopivaa paikka mihin feedit saisi näillekin sivuille näkyviin.

Eräs konkreettinen muutos on, että blogissa ei ole enää mainoksia. Ainakaan tällä hetkellä. Aiemmin en saanut mainoksista senttiäkään, joten niitä klikkaamalla sivustoa ei ole voinut kuitenkaan tukea. Sivuston ylläpitokustannukset eivät ole päätähuimaavia, mutta en lupaa, että sivulle ei mainoksia koskaan tule, mutta ainakaan ihan heti niitä ei ole ilmestymässä.

Sivustoa on tarkoitus edelleen kehitellä hiljalleen eteenpäin. Siirtymän jäljillä joissain postauksissa voi vielä olla puutteita ja muotoiluvirheitä. Korjailen niitä hiljalleen ja toki niistä sopii ilmoitellakin. Mielelläni nyt kuulisinkin teiltä rakkaat lukijat, että mitä mieltä olette tästä muutoksesta? Onko se muutos parempaan vai menikö nyt metsään ja jos niin kuinka pahasti? Laittakaan kommenttikenttä hyötykäyttöön (nyt kun se on helpommin löydettävissäkin) ja antakaa äänenne kuulua.

New_address

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.