Geocaching.com älypuhelin appisten ominaisuudet

Facebook- ja muidenkin keskustelujen perusteella vaikuttaa siltä, että Groundspeakin omien älypuhelinsovellusten ominaisuudet hämmentävät monia harrastajia. Eikä ihme, sillä vaihtoehtoja on monia. Groundspeakilla on kaksi virallista sovellusta: Geocaching ja Geocaching Intro. Geocaching sovellus kulkee myös nimellä Geocaching pro. Näiden lisäksi Geocaching.com tarjoaa Premium-jäsenyyttä. Riippuen siitä, oletko Premium-jäsen, vaihtelevat myös Geocaching ja Geocaching Intro -sovellusten käytettävissä olevat ominaisuudet. Näin ollen erilaisia “käyttäjätasoja” on yhteensä neljä erilaista. En tässä kirjoituksessa käsittele tarkasti eri sovelluksia ja niiden käyttöä, vaan vertailen lähinnä mitä eroa niillä on riippuen premium -jäsenyydestä.

IMG_1571

Ominaisuus

Geocaching Intro Basic

Geocaching Intro + Premium

Geocaching + Basic

Geocaching + Premium

Tuetut kätkötyypit Tradit alle D2 ja T2 Kaikki kätköt (ml. premium only) Kaikki kätköt (pl. premium only) Kaikki kätköt
Premium-only kätköt Ei näytä Näyttää Ei näytä Näyttää
D/T luokitukset Saatavilla vain alle D2 ja T2 Kaikki Kaikki Kaikki
Kätköjen lataus Oman sijainnin vierestä ja karttaa vierittämällä automaattisesti Oman sijainnin vierestä ja karttaa vierittämällä automaattisesti Oman sijainnin vierestä ja karttaa vierittämällä (ei automaattinen) Oman sijainnin vierestä ja karttaa vierittämällä (ei automaattinen)
Offline-listat Ei Ei Kyllä Kyllä
Näyttää matkaajat Ei Ei Kyllä Kyllä
Suosikkipisteet Näyttää Näyttää Näyttää Näyttää ja voi antaa
Pocket Query -tuki Ei Ei Ei Kyllä
Näyttää souvenirit Ei Ei Kyllä Kyllä
Kätköhaku tukee suodattimia Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Message center -viestit Kyllä Kyllä Ei Ei
Hinta Ilmainen Geocaching.com premium -jäsenyys eli 29.99 € 9.99 € 9.99 € + premium -jäsenyys 29.99 €

Toivottavasti tämä taulukko auttaa hahmottamaan mitä eroa Geocaching Intro ja Geocaching -sovelluksilla on. Käyttöliittymässä on varmasti paljonkin eroja, mutta en nyt mene näihin tarkemmin. Palataan myöhemmin sitten tarkemmin näiden appisten sielunelämään omassa postauksessaan.

Hieman yllättävänä itse koin sen, ettei maksullinen versio tue message center -viestejä. Tämä tietysti on melko uusi ominaisuus, joten ehkä sitä ei vain ole vielä ehditty päivittämään maksulliseen sovellukseen.

Kallein vaihtoehto on hankkia sekä maksullinen sovellus että premium-jäsenyys. Kannattaa kuitenkin muistaa, että premium-jäsenyydellä saa paljon ominaisuuksia myöskin geocaching.comissa ja suomalaisessa geocache.fi -palvelussa. Lisäksi kolmannen osapuolen tarjoamat kätköilysovellukset kuten CacheBird, Geobucket, Maloo, jne. muuttuvat käyttökelpoisiksi vasta kun käyttäjällä on premium-jäsenyys. Muutoin kätköjä voi ladata vain muutaman per päivä. Androidilla suosittu c:geo puolestaan toimii geocaching.comin käyttöehtojen vastaisesti ja hakee kätkökuvaukset suoraan geocaching.com web-sivuista, eikä käytä geocaching.comin virallisia rajapintoja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.