Megan Lab cachet julkaistu

Mega Finland 2015 – Historiallinen häme -tapahtuma on jo ihan ovella. Nyt on tapahtuman Lab Cachet julkaistu. Hieman joillekin (ehkä tuoreemmille) harrastajille on ollut epäselvää, mitä ovat Lab cachet. Vastaus löytyy tästäkin blogista aiemmasta kirjoituksesta. Labra-kätköt ovat harvinaista herkkua ja viimeksi niitä oli Suomessa mahdollisuus kuitata löydetyksi viime Megassa reilu vuosi sitten. Viime vuonna Premium -memberit saivat myös tehdä yhden Lab cachen lahjaksi kätköilijäkaverilleen, mutta sen jälkeen Labeja on käytännössä ollut vain megojen yhteydessä.

Lab cachetkin on siis hyvä syy suunnata Hauholle ensi viikonloppuna. Lab cachet aukeavat klo 12 ja ovat auki klo 17 asti. Geocaching.comiin onkin jo ilmestynyt sivu näitä varten (kuva 1). Lab cachet eivät vielä ole tietenkään auki, vaan aukeavat vasta megatapahtuman aikana. Niitä ei siis voi logata vielä – eikä tietenkään senkään vuoksi, että niiden loggaamiseen tarvii paikan päältä saatavan koodin.

Labit kartuttavat löytölukemaa, mutta eivät näy muutoin tilastoissa. Niillä ei ole D/T -luokitusta, eikä kokoa, eikä niillä saa aukkopäivää tukittua.

Kuva 1 - Geocaching.comin Mega Finland Lab cache -sivu
Kuva 1 – Geocaching.comin Mega Finland Lab cache -sivu

Megassa on 10 Lab cachea, joista 3 on “kylmiä rasteja”, joissa pääsee pähkäilemään ja voi joutua jopa Googlailemaan vastauksia. Seitsemän Labia on miehitettyjä, joissa pääsee suorittaamaan jotain yksinkertaista tehtävää, joko yksin, kaksin tai pienessä ryhmässä. Tapahtuman järjestäjät lupaavat, että jokainen pääsee rasteista varmasti läpi.

Nimien perusteella tehtävät vaikuttavat mielenkiintoisilta. Varmasti jonkinlainen raportti blogiinkin tulee näistä Lab cacheista tapahtuman jälkeen niille, jotka eivät paikalle syystä tai toisesta pääse.

Kuva 2 - Megan 10 Lab cachea.
Kuva 2 – Megan 10 Lab cachea.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.