Muutoksia huoltopyyntöihin

Pientä muutosta on luvassa kätkön huolto- ja arkistointipyyntöihin. Tai jos käytät Geocaching -mobiilisovellusta, niin muutokset ovat jo käytössä sovelluksessa, mutta vuoden 2023 alkupuolella sama muutos on tulossa myös geocaching.comin sivustolle.

Jatkossa siis, kun kätkö tarvitsee mielestäsi huoltoa, niin enää ei laitetakaan huoltopyyntöä vaan pyydetään kätkönomistajan huomiota. Vastaavasti, jos tulee mieleen, että kätkö pitäisi arkistoida, niin enää ei pyydetä arkistointia vaan kätkötarkastajan huomiota. Logityypit muuttuvat siis seuraavasti:

  • Needs Maintenance on jatkossa siis Owner attention requested. Vapaasti suomennettuna omistajan huomiota pyydetty
  • Needs Archived -kirjaus on jatkossa siis Reviewer attention requested. Ja vapaasti käännettynä kätkötarkastajan huomiota pyydetty.

Valinnat löytyvät jo nyt virallisesta Geocaching -sovelluksesta, kun kätkökuvauksesta valitsee “Report a problem with this geocache”. Tämän jälkeen aukeaa yllä olevan kuvan mukaiset vaihtoehdot.

Kun on valinnut logityypin ja kirjoittanut viestin, miksi kätkö vaatii joko omistajan tai kätkötarkastajan huomiota, ei jatkoaskeliin ole tullut muutoksia. Owner attention requested -kirjauksesta edelleen kätkönomistaja saa viestin, että kätköllä saattaa olla jokin pielessä. Samoin Reviewer attention requested -kirjaus tuo kätkötarkastajan tietoon, että kätköllä voi olla jokin ongelma.

Muutos on otettu vastaan foorumeilla neutraalina tai positiivisena. Ja onhan muutos melko kosmeettinen, vaikka toki uudistaa harrastajien käyttämää sanastoa. Ainakin itselle tulee mieleen, että uusille kätköilijöille voi olla helpompi ymmärtää tarkastajan huomion pyytäminen kuin arkistointi, sillä arkistointi voi olla vieras käsite – etenkin kun huomaa, että joillain hyllytys ja arkistointi menee sekaisin keskenään. Toisaalta kätkönomistajan huomion pyytäminen saattaa alentaa kynnystä pyytää sitä. Esimerkiksi jos epäilee, että kätkö on väärässä paikassa sopii “Request owner attention” paremmin kuin huoltopyyntö. Toisaalta harvoinpa sitä jaksaa lähtee ajelemaan kätkölle sen takia, että se on hieman väärässä paikassa. Ja samoin kätkötarkastajan huomiota voi pyytää muutenkin kun vain tapauksessa, että kätkö joutaisi arkistoon ja nyt viesti kuvaa paremmin sitä. Eli kaiken kaikkiaan mielestäni hyvä muutos.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.