Mielenkiintoinen bugi

Moni maanantai-illasta geocaching.comin sivuston hakua käyttänyt saattoi hieraista silmiään, kun hakuoptioissa näkyi uusi kätkötyyppi: AR-kätkö. Kätkötyypillä ei ollut ikonia, mutta se oli valittavissa, kuten muutkin kätkötyypit. Kuvakaappaus alla kertoo, mistä oli kyse.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut hiljainen uuden kätkötyypin lanseeraus vaan bugi sivuston koodissa. Geocaching HQ taas tuttuun tyyliinsä siis teki päivityksiä suoraan tuotantoon testaamatta koodiaan. Siinä ei sinänsä ole mitään uutta.

Sen sijaan mikä bugista tekee mielenkiintoisen on Geocaching HQ:n lackeyn nykkolen kommentti asiaan Geocaching.comin foorumeilla:

Vapaasti suomennettuna nykkole kertoo Geocaching HQ:n tutkineen mahdollisuutta lisätä uusikätkötyyppi sivustolle samassa yhteydessä, kun AR-kätkökokeilua oltiin pohtimassa. Monista eri syistä se ei kuitenkaan ollut optimaalinen tapa edetä ja asia jätettiin toteuttamatta. Nyt jostain syystä tämä menneisyyden haamu oli sitten livahtanut sivustolle näkyviin.

Mielenkiintoinen kommentti, joka herättää kysymyksiä siitä, että onko sivustolle helppo lisätä kätkötyyppejä vai ei. Tietenkin jos ajatellaan AR-kätköjä, niin niitä on maailmanlaajuisesti alle 500 jäljellä ja esimerkiksi haastekätköjä on yli 30 000 kappaletta. Niinpä ei ehkä ole järkeä, että AR-kätköille olisi oma kätkötyyppi, etenkin jos niitä ei saa tehdä lisää. Haastekätköillekin tuli oma attribuutti jokin aika sitten.

Jos haastekätköt eivät saaneet uutta kätkötyyppiä, niin onkohan asia sillä tavalla, että uuden kätkötyypin lisääminen sivustolle vaatii todella paljon koodaustyötä ja siksi ei ole järkevä vaihtoehto? Jos näin on, niin onkohan viime syksynä Bryan Rothin lupaus Adventure Labien lisäämisestä viralliseen sovellukseen ja geocaching.com sivustolle edelleen validi? Toisaalta tämä voisi selittää sen, että Adventure Labeja ei vielä ole saatu emosivustolle, jos uuden kätkötyypin lisääminen vaatii merkittävän työpanoksen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.