Stay safe -geokolikon voittajat

Juhlistaaksemme uutta uljasta kätköilyvuotta järjestimme heti tammikuun 2021 alussa kilpailun tai pikemminkin arvonnan, jossa kaksi voittajaa saa palkintona kumpainenkin Stay safe -geokolikon. Nyt on aika julistaa voittajat ja pikaisesti katsoa, millaisista aiheista lukijat toivoivat juttuja blogiin.

Ja geokolikon voittajat ovat..

Arvontaa osallistui yhteensä 156 kätköilijää. Onnetar suosi tällä kertaa näitä nimimerkkejä:

Eiku

Helleena

Olemme yhteydessä voittajiin sähköpostilla, jotta saamme geokolikot toimitetuksi arvonnassa voittaneille. Kiitokset kaikille osallistujille mielenkiinnosta.

Näistä aiheista toivottiin juttuja

Kaikkien toivottujen aiheiden listaaminen on mahdotonta, koska pyyntöjä tuli niin paljon laidasta laitaan. Hieman kategorisoiden muutamia pääteemoja nousi selkeästi esiin. Alla satunnaisessa järjestyksessä listattu suosituimpia

 • Mysteerien ratkonta
 • Erilaiset matkakertomukset
 • Kätköilijöiden haastattelut
 • Erityisen hienot luontokohteet tai kätköpurkit
 • Sovellukset ja työkalusivustot
 • Kätköilyvarusteet
 • Kätköreissujen suunnittelut
 • Ajankohtaiset asiat: kampanjat, yms.
 • Kätkötyypit, erityisesti Adventure Lab
 • FTF-hunttaus

Yksittöiset toiveet olivat tietenkin yksityiskohtaisempia. Esim. FTF-hunttauksesta toivottiin juttua, joka käsittelee mikä hunttauksessa viehättää, mutta myös esimerkiksi sitä, että miksi porukka FTF on oikein tai väärin. Eli yllä esitettyyn teemaan voi liittyä useampia eri puolelta asiaa tarkastelevia toiveita.

Lisäksi selkeästi pinnan alla kupliva juttu oli geokätköilyn vastuullisuus. Onko hyväksyttävää ajella autolla muovirasioiden perässä? Entä onko mahdollista tehdä biohajoavia kätköpurkkeja? Miten kätköily vaikuttaa luontoon ja onko siitä haittaa vaikkapa luonnonsuojelualueella. Tämä aihe on itselläkin ollut mielessä, mutta toistaiseksi siihen liittyvät kirjoitukset ovat jääneet syystä tai toisesta “luonnoksiksi”.

Lisäksi paljon tuli palautetta, että nykyiset aiheet blogissa ovat olleet kiinnostavia ja että on vaikea keksiä, mistä muusta voisi vielä kirjoittaa. Kiva kuulla palautetta ja saada uusia ideoita. Tällaiset palautteet tekevät bloggauksesta enemmän vuoropuhelun, koska suhteellisen harvoin kuulee tämän tyyppistä palautetta.

Kiitokset vielä kerran kaikille osallistuneille ja katsotaan mihin suuntaan kirjoitukset kehittyy ja koska taas saadaan kilpailua pystyyn.

2 comments

 1. Onnea voittajille. Ja sitten asiaan. Ainakaan nyt jos tuota “ajankohtaista” tekstiä esimerkiksi näppäsee, niin ei osu silmiin tekstiä joka liittyisin tämän sivuston ulkoasuun. Eli a) onko allekirjoittaneen päässä, joskin vain tietoteknisiltä osin, naksahtanut jokin vai b) sivuston ulkonäköön tehty jokin muutos joskus tyyliin viimeisen 6kk sisällä? En tätä niin usein käy selaamassa, joten en tarkkaa ajankohtaa osaa sanoa, mutta jokin on nyt kuitenkin ollut pahasti rikki useamman kuukauden. Nyt vain viimein vaivauduin asiasta kysymään. Ennen sivustolla oli nätti ulkoasu, joskin kuvat tuppasi välillä olla luokkaa 3 gigaa, joten niiden lataus vei viikon ja niiden koot asemoitui paikoilleen pari pv. Nyt itse sivusto ei mahdu sivusuunnassa ruutuun vaan tulee se vierityspalkki ruudun alaosaan. Teksti on sellaista, että naapurin mummokin näkisi kotoaan lukea, jos käännän ruudun ikkunaa kohti. Ylipäätään sivuston ulkoasu on…no eihän toisen rakasta lasta saisi haukkua, mutta ruma ku mikäkin. Verrattuna aiempaan! Miksi? Päivitys vain päivityksen vuoksi? Firefoxissa on tyylimäärittelyt, koot ja koodaukset oletuksissa. Mutta ei siinä, ei tuo – sivuston – ulkonäkö itse asiasisältöön vaikuta ja sehän on tunnetusti Suomen parasta. Kaks peukkua ylös. Kiitos.

  1. Kiitos Seppo palautteesta. Tosiaan sivun ulkoasuun tuli joulun aikoihin vähän päivitystä. Syy ei ollut kuitenkaan se, että huvikseen ulkoasua muutettaisiin vaan yritin ratkaista muutamaa sivustoa piinannutta ongelmaa.
   On totta, että tekstit isonivat ulkoasumuutoksen yhteydessä. Tämä pyrkii osaltaan parantamaan käyttökokemusta puhelimessa, jossa linkkeihin voi muutoin olla vaikeampi osua, jos teksti on pientä. Harmittavaa, että tämä kuitenkin sinulla on nyt toiminut käyttökokemusta huonontavana tekijänä. Selaimet ja laitteet, joilla itse olen sivua nyt kokeillut on toiminut oikein, mutta pitää kiinnittää erityistä huomiota nyt testatakseni Firefoxilla. Tietysti viime kädessä aina voidaan palata vanhaan ulkoasuun myös.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.