Uusi Locationless-kätkö – GC8NEAT

Ilmeisesti hyvät kokemukset viime vuoden Locationless -kätköstä (joka toki on kirjattavissa tänäkin vuonna) ovat saaneet Geocaching HQ:n julkaisemaan toisenkin Locationless-kätkön. Uusi kätkö on GC8NEAT – Let’s improve the outdoors – locationless cache. Tällä kertaa sijainniton kätkö tarjoaa mahdollisuuden parantaa omaa ympäristöä tekemällä itselleen merkittävän teon pandemiaturvallisella tavalla.

Geocaching HQ:lle asti on kantautunut uutinen, että pandemia on perunut tai siirtänyt monia geokätköilyyn liittyviä kivoja juttuja, kuten megoja, 20-vuotisjuhlia sekä CITOja. Toivottavasti näistä päästään nauttimaan myöhemmin tänä vuonna, kun rokotukset alkavat vaikuttaa, mutta sitä odotellessa Locationless -tarjoaa iloa.

Uusi Locationless-kätkö GC8NEAT on kirjattavissa löydetyksi alkaen 6. helmikuuta 2021 ja on saatavilla aina vuoden 2022 loppuun eli 31.12.2022 asti. Jotta löydön pääsee kuittaamaan kätköstä, pitää täyttää seuraavat vaatimukset:

 1. Liitä yksi (1) kuva itsestäsi tai jostakin henkilökohtaisesta esineestäsi loggaukseesi. Kuvassa tulee näkyä myös ympäristön parantamiseen liittyvän aktiviteettisi tulokset.
 2. Kerro kirjauksessasi missä ympäristön parantamiseen liittyvä työsi tapahtui. Esimerkiksi “Tampereella, Suomessa”.

Lisäksi vapaaehtoisena tehtävänä voit liittää lisää kuvia ympäristön parantamiseen liittyvästä työstäsi kirjaukseen. Geocaching HQ myös kannustaa hyvään tarinankerrontaan löytökirjauksissa.

Kätkökuvaus on jo julkaistu, mutta kätkö on lukittu 6. helmikuuta 2021 asti, mikä antaa kaikille aikaa tehdä suunnitelmia miten ympäristön parantamiseen liittyvän työn aikoo tehdä. Homman voi tehdä yksilösuorituksena tai pienessä ryhmässä huomioiden kuitenkin terveysviranomaisten suositukset ja määräykset. Varsinaisia “miittejä” ei asian tiimoilta ole tarkoitus järjestää.

Mahdollisuudet ovat siis lähes rajattomat, mutta ideoinnin tueksi HQ on tarjonnut evästykseksi:

 • Siivoa roskat naapurustostasi tai suosikkikävelyreittisi varrelta
 • Vieraslajien poisto
 • Puiden istutus
 • Puistojen parantaminen

Lisäpisteitä saa käyttämällä vihreitä liikennemuotoja kuten julkisia liikennevälineitä, polkupyörää, kävelyä, skeittailua, yms.

Sen lisäksi, että uudesta Locationless -kätköstä saa kätkölöydön, on siitä luvassa myös uusi souvenir.

6 comments

 1. Hei, eikös Locationless ole voimassa ensivuoden loppuun?
  https://coord.info/GC8NEAT Kätkökuvauksessa on näin:
  This Locationless Cache is available to log February 6, 2021 through December 31, 2022. We hope you seek out many opportunities to improve the outdoors, but you can only log one find on this cache.

  1. Joo on vuoden 2022 loppuun haettavissa. Taisi lokakuussa tulla vuoden jatkoaika (mut joka tapauksessa tämän jutun kirjoittamisen jälkeen).

 2. Kalenteriin on tainnut jäädä kummittelemaan GC8NEAT Locationless viimeinen päivä kokonaisen vuoden ajalle eli 31.12.2022-31.12.2023

  1. Tarkoitatko souvenir kalenteria? Onko siellä jotain vuodella 2023? Eikös Locationlessin viimeinen päivä ole kuitenkin 2022? Ja en sano, etteikö siellä virhettä voisi olla, en pääse juuri nyt sitä katsomaan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.