Vaihtareita purkkiin: Jääkaappimagneettien askartelu

Jostain luin tai näin kesällä jutun jääkaappimagneettiswagin askartelusta. Geokätköilyslangissa SWAG tulee sanoista “Stuff We All Get” eli roina, jota me kaikki saamme. Tällä viitataan usein vaihtareihin, joita purkeista löytyy. Tai no koko ajan vähenevissä määrin vaihtareita purkeista löytyy. Tämä on tietysti lajin luontaista kehitystä, jossa laji on mennyt enemmän tilastojen täyttämisen suuntaan rennon luonnossa liikkumisen sijasta. Tilastoja täyttäville kätköilijöille purkista löytyvillä vaihtotavaroilla ei ole niin merkitystä vaan kätkölöytö on se tärkein. Sen sijaan esim. minikätköilijöille eli lapsille vaihtareilla on edelleen suuri merkitys. Niinpä on kiva askarrella omia vaihtareita purkkiin jätettäväksi kätköreissuilla.

Vihje: Magneettinen

Turha vääjäämätöntä kehitystä vastaan on taistella, mutta jääkaappimagneettiswagi vakuutti ulkonäöllään ja mietin, että näitä voisi olla kiva askarrella minikätköilijöiden kanssa. Ja oikeassa olin siinä, että minikätköilijät innostuivat askartelusta isosti. Tilasin tarvikkeet kiinakaupasta ja niiden saavuttua oli aika laittaa magneettitehdas käyntiin.

Magneetteihin tarvitaan jokin kuva sisällöksi. Yksinkertaisimmillaan se syntyy itse piirtämällä. Meillä minikätköilijät piirsivät heti muutaman nanokätkön (johtuen varmasti siitä, että edellisenä päivänä minikätköilijä onnistui sellaisen itsenäisesti löytämään). Isompi kätköilijä päätti turvautua piirrustustaitojen puutteessa tietokoneohjelmaan ja väkästeli muutaman kätköilyyn liittyvän kuvan. Kuvat ovat ladattavissa kenen tahansa käyttöön tästä linkistä.

Nämä tarvitset

Hintaa tarvikkeille tulee esimerkkilaskelman mukaan 14,93 € sataa kappaletta kohden, joten yhden jääkaappimagneetin hinnaksi tulee 15 senttiä. Eli sopiva hinta SWAGille. Ja lisäksi saa vielä askartelun ilon, jonka voi jakaa koko perheen kanssa.

Näin teet

Ja näin se askartelu käy

  1. Piirrä kuva tai tulosta valitsemasi kuva. Sopiva koko tulosteelle tai piirrokselle on sellainen, että se mahtuu alle 2.2 cm halkaisijaltaan olevaan ympyrään. Varminta on käyttää vähän pienempää kokoa.

2. Leikkaa kuva tai tuloste oikeaan muotoon

3. Liimaa kuva pullonkorkkiin

4. Liimaa kuvan päälle suojaksi epoksitarra

5. Liimaa korkin taakse magneetti

6. Sitten vain viemään vaihtareita purkkiin seuraavalla kätköilyreissulla ja koe mielihyvää jollekin tuottamastasi ilosta

Tälla tavoin voi vaikka askarrella hienot FTF-palkinnot unohtamatta STF ja TTF palkintoja. Näitä voi sitten huntterit keräillä omaan jääkaapin oveensa riviin 😁

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.