Testissä: Luottokorttityökalu

Geojoulukalenterin luukusta 19 tuli luottokorttityökalu ja kirjoituksessa lupasin kattavampaa testiä myöhemmin. No nyt on se myöhemmin ja meillä on testissä: Luottokorttityökalu. Onko työkaluista siihen mihin ne on tarkoitettu vai onko kyseessä vain turha metallikappale? Koska video kertoo parhaiten, miten eri työkalut toimivat, niin me kuvasimme videon, josta käy ilmi kuinka hyvin tai huonosti eri työkalut toimivat.

Kuten videosta käy ilmi, niin kaikki luottokorttityökalun työkalut toimivat luvatulla tavalla. Hämmentävin työkalu on ehkä kompassi ja täysin 100 % vakuuttunut en ole vieläkään, että se toimii kompassina, vaikka videolla se näyttikin niin toimivan. Työkalun hinta ei ole kova – 2.90 €. Siinä mielessä investointi ei ole iso. Pelkään kyllä silti, että tämä joka tapauksessa jää georepunpohjalle lojumaan vailla käyttöä. Ehkä jossain tilanteessa, kun ei muuta työkalua ole mukana, niin tämä voisi toimia, mutta ainakin itse pelkäisin esimerkiksi ruuvaria tarvitsevalla kätköllä tätä työkalua käyttäessäni, että rikon kätkön.

Toinen missä tätä teoriassa voisi tarvita on mutterien avaaminen, mutta jos kyseessä on lukkomutteri, on työkalu toivottoman hankala käyttää. Tai sitten minulla on vain huono tekniikka. Työkalun reunat ovat myös varsin viimeistelemättömät, joten hanskoja työkalua käytettäessä pitäisi ehdottomasti käyttää, jottei tule haavereita.

Joskus on tullut vastaan kätköjä, joissa on tarvinnut mitata jotain. Työkalun viiden sentin viivoitin/mitta on kyllä auttamattoman lyhyt ollakseen kovin hyödyllinen. Saa sillä tietysti vähän käsitystä mittakaavasta ja se voi auttaa. Mutta varsinaisiin mittailuihin, joita joillain harvoilla kätköillä tarvii, siitä ei oikein ole. Ellei sitten asteikon avulla rakenna itse mittanauhaa narusta tai luonnonantimista.

Jos työkalua ajattelee retkeilijän selviytymistyökaluna, niin sitten tölkinavaajalle (ja ehkä pullonavaajalle) sekä sahalle voisi löytyä käyttöä. Jos sahalla pitäisi vaikka polttopuita sahailla, niin kyllä hermo voisi mennä. Tölkinavaaja ja pullonavaaja ajavat asiansa mainiosti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.