Ensi vuonna ei GIFF-tapahtumaa

Tämän vuoden GIFF-tapahtuma on ohi ja elokuvateatterien verhot ovat sulkeutuneet. Mutta nyt ne ovat sulkeutuneet hieman pidemmäksi aikaa. Geocaching HQ ilmoitti hieman ehkä vaivihkaakin, että ensi vuonna ei järjestetä geokätköilyfilmifestivaaleja eli GIFF:iä. Ensi vuonna GIFF pitää taukoa. Tämä on surullinen uutinen kaikille filmien tekijöille ja tapahtumien järjestäjille. Pysyvästä tapahtuman lopettamispäätöksestä ei (ainakaan vielä) ole kyse, vaan tapahtuma pitää taukoa ensi vuonna. Ilmeisesti HQ:n lakeijoilla (=työntekijöillä) on sen verran kiirettä 20-vuotisjuhlien järjestämisessä, että eivät halua ottaa lisätyötä GIFF:n järjestämisestä.

Tapahtuman järjestäjän vinkkelistä uutinen on ikävä. Tampereellakin on joka vuosi järjestetty tapahtuma ja sen järjestämisen sujuvuus perustuu jatkuvuuteen. Kumppanien kanssa on usein edellisen tapahtuman lopuksi sovittu, että ensi vuonna sitten taas. Nyt jatkumo katkeaa ja monien asioiden aloittaminen alusta on työläämpää kuin niiden jatkaminen. Jos GIFF vuonna 2021 palaa, niin en lupaa kyllä tapahtumasta mitään suuntaan tai toiseen. Helpotus itselle tietysti on se, ettei vielä ollut suunnitelmia valmiina, kun seuraavan vuoden tapahtumapäivät puuttuivat.

Elokuvantekijöille vuosi taukoa antaa aikaa kehitellä ideoita ja tehdä erityisen hyvä filmi, jos vain luottaa siihen, että tapahtuma tulee takaisin ja parin vuoden päästä vielä itse jaksaa innostua kätköilystä ja kätköilyfilmien tekemisestä. Toisaalta välivuosi varmasti tuo paljon uusia tekijöitä mukaan ja osa vanhoista saattaa lopettaa filmien teon. Tänä vuonna 16:sta finalistielokuvasta oli 5:n tekijät olleet aiemminkin finaalissa.

Itse olen HQ:n päätökseen melko pettynyt. Se aiheuttaa monenlaista harmia ja monille kätköilijöillekin GIFF-tapahtumista oli tullut jo vuotuinen perinne, johon osallistutaan joka kerta. Kuinkahan paljon työtä tapahtumasta oikeasti HQ:lle aiheutuu? Käsittääkseni GIFF on joka vuosi HQ:n puolelta ollut yhden henkilön työpanoksen varassa. Onko 20-vuotisjuhlat todella niin vaativa tapahtuma, että yhden henkilön työpanos ratkaisee sen järjestämisen?

3 comments

  1. Meitäkin harmittaa. Emme ole kauhean innokkaita eventtikävijöitä, mutta Giff on ollut myös meille odotettu tapahtuma, jonne on lähdetty matkankin päähän. Nolo juttu!

  2. Olen myös pettynyt. Muutin Tampesteriin ja ajattelin juuri, että sitten syksyllä GIFF. Toivottavasti sammakko pyörtää vielä päätöksensä. Pettyneitä on varmasti ympäri planeettaa. Vai onko se ongelma, että Braija on liian ylivoimainen.

    1. Jos se siitä on kiinni, niin lupaamme olla tekemättä ensi vuoden GIFFikn Braija filmiä Mutta kurja juttu tosiaan, ettei ensi vuonna tällä tietoa tapahtumaa ole.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.