Ja vuoden 2019 GIFF-finalistit ovat…

On taas se aika vuodesta kuin joka vuotuisen Geocaching International Film Festivalin eli GIFF:n finalistit paljastetaan.

Geocaching HQ:n raati on jälleen valinnut 16 finalistia ja iloisena yllätyksenä mukana on jälleen suomalainen lyhytelokuva ja nimikin on jokseenkin tutunoloinen viime vuodelta. Toki myös elokuvan tekijät ovat tuttuja viime vuodelta ja tästä blogista.

Tämän vuoden filmistä emme valitettavasti voi vielä kertoa mitään nimen lisäksi, sillä kilpailun säännöt kieltävät näyttämästä elokuvaa tai kertomasta siitä tietoja etukäteen. Sen sijaan, jos elokuvan haluaa marraskuussa nähdä, onkin aika etsiä lähin GIFF-tapahtuma ja ilmoittautua mukaan. Jos sopivalla etäisyydellä ei ole GIFF-tapahtumaa kannattaa harkita sellaisen järjestämistä itse. Vielä ehtii hyvin. Vinkkejä GIFF-tapahtuman järkkäämiseen löytyy tästä kirjoituksesta.

GIFF-finalisteja pääsee siis katsomaan tänä vuonna 7-17. marraskuuta. Hyväksytyistä GIFF-tapahtumista on luvassa osallistujille myös souvenir.

Vuoden 2019 GIFF-finalistit

Ja tämän vuoden finalistit esittämisjärjestyksessä ovat:

Elokuvan nimi Ohjaaja Maa
My first geocache soneo Saksa
Calling of the APEs RogercnsBrasilia
Looking for a New Love harogs & cachingclown Sveitsi
A New Size, You Guys DNF Hound USA
Cache Police Northern Rivers Caching Community Australia
You can… Ztraceni v mlze Tsekki
Chernobyl Andrej BigCarp Ukraina
COMA 2: Hibernatus Team CoMiKa Espanja
A Geocaching Mom’s Life Uliii USA
TFTC 2019 treasurehuntergd Saksa
The Geocaching Express 6000 GPS Receiver GeoElmo6000 USA
go GEOFIT Ninalestone & rosidr3 Slovenia
Geocaching Documentary from Finland – Being Stealth Weellu & Harjus Suomi
Waking Lazy Tom Mi-Team Saksa
A Geocaching Horror Movie Trailer Komikino USA
A normal GEOday Team AlboGIFF Espanja

Mukana on monia tuttuja nimiä. Treasurehuntergd on ollut viimeiset kolme vuotta finaalissa FTF hunter-aiheisilla elokuvillaan. GeoElmo6000 on ollut aiemmin finaalissa matkalaisesta kertovalla filmillään ja viime vuonna Tampereellakin tuomarit valitsivat suosikikseen COMA-elokuvan Espanjasta ja tänä vuonna sille on luvassa jatko-osa. Toki myös suomalainen geokätköilydokumentti on taas mukana ja jokainen voi arvata päähahmon.

Mikä ihmeen GIFF?

GIFF eli Geocaching Film Festival on vuodesta 2013 asti vuosittain järjestetty geokätköilyaiheinen lyhytelokuvafestivaali. Vuodesta 2015 lähtien tapahtuma on järjestetty ympäri maailmaa, kun kaksi ensimmäistä vuotta GIFF järjestettiin Seattlessa HQ:n Blockpartyn yhteydessä. GIFFiin voi osallistua kuka tahansa. Harrastajat ympäri maailmaa lähettävät lyhytelokuvia Geocaching HQ:n raadille, joka valitsee finalistit. Marraskuussa geokätköilyn harrastajat kokoontuvat miitteihin katsomaan finaaliin päässeitä elokuvia, joista äänestetään yleisön suosikki people’s choice. Lisäksi tarkastajista koostuva raati valitsee Signal Award voittajan. Viime vuonna järjestettiin ensi kertaa globaali People’s choice voittajan äänestys ja voittohan tuli Suomeen filmille Geocaching Documentary: Wintercaching in Finland. Filmi on katsottavissa alla.

Tampereen seudulla filmejä ollaan katseltu jo neljästi aiemmin Hervannan elokuvateatterissa ja tänä vuonna tapahtuma järjestetään taas. Tätä kirjoitettaessa lippuja on vielä reilut 80 Tampereen GIFF-tapahtumaan jäljellä ja jatkoillekin reilut 50. Tähän mennessä Suomessa GIFF-tapahtumia on Tampereen lisäksi julkaistu Helsinkiin ja Ouluun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.