Kätkökierros Akaan Kuusikankaalla

Akaassa Kuusikankaalla kulkee pururata ja kuntoilureitti ja viime vuoden lokakuusta alkaen siellä on ollut myös Murheen mailla -kätkötraili. Assankassa houkutteli minua lähtemään mukaan kierrokselle avaamaan museon mysteerin holvia tekemällä kätkökierros Kuusikankaalla. Ja sehän sopi oikein mainiosti, joten kiersimme reitin ja tässä pieni raportti retkestä, jos se vaikka innostaisi muitakin käymään kohteella.

Reitti kannattaa kiertää ehdotettuun kiertosuuntaan

Murheen mailla

Murheen mailla -kätkösarja koostuu 32 kätköstä, joista yksi on multi ja yksi on bonusmysteeri. Lisäksi reitille osuu kirjoitushetkellä kaksi muuta kätköä, joten yhteensä kätköjä kierrokselta löytyy 34 kappaletta.

Käveltävää kertyy reilu 10 kilometriä. Reissua suunnitellessa arvelimme assankassan kanssa, että kätkökierros Kuusikankaalla on tehtävissä arki-iltana työpäivän jälkeen. Niinpä eräs perjantai töiden jälkeen kurvailimme kohteelle. Mitäpä muutakaan kätköilijä tekisi perjantai-iltana, kuin kävisi muutamalla. Purkilla siis.

Kierrokseen meiltä kului reilut kolme tuntia. Emme pitäneet muutamaa juomataukoa kummempaa taukoa ja kävelimme rauhalliseen tahtiin. Jos homman ottaa urheilun kannalta, reitin kiertää varmasti nopeamminkin. Tai sitten jos vaikka pakkaa kunnon eväät matkaan, niin ruokatauon kanssa aikaa saa kulumaan pidempäänkin. Joskin alueen laavu sijaitsee aikalailla kierroksen loppupuolella, suurin piirtein sarjan mysteerin boguspisteen tuntumassa. Niinpä ruokatauko tulee kierroksen päätteeksi, mikä ei sekään ole huono vaihtoehto.

Jos paikalle saapuu autolla kuten me, niin geobiili kannattaa jättää annettuihin parkkikoordinaatteihin. Siinä on tilaa parkkeerata vaikka useampi auto, joten ellei reitillä ole suurta ruuhkaa, tilaa löytyy. Periaatteessa reitin voi kiertää myös useammassa osassa, jos siltä tuntuu.

Multi ensimmäisenä

Ensimmäisenä kannattaa suunnata sarjan multikätkön alkupisteelle. Multikätkössä on useampi reittipiste ja pääsääntöisesti multikätkö seurailee reitin muita kätköjä. Reitti kannattaa siis kiertää kuvauksen ohjeen mukaisesti vastapäivään eli normaaliin kiertosuuntaan.

Se onkin hyvä, sillä reitti toimii (ainakin osittain) talvella latuna ja vaikka kätköt ovat kaikki (lukuunottamatta kahta kätköä, jotka eivät kuulu Murheen Mailla -sarjaan) suunniteltu talvilöydettäviksi, niin talvella reitti tulee kiertää hiihtäen.

Miellyttävästi kerrankin traililla ei tarvitse kytätä jokaisen kätkön logivihkoa mahdollisten bonusnumeroiden vuoksi. Sen sijaan sarjan bonus-kätkön koordinaatit saa multikätköltä. Bonuskätkö sijaitsee suhteellisen lähellä reittiä, joten sen voi kätevästi hakea samalla kertaa kuin muutkin kätköt.

Kätköt eivät itsessään tarjoa mitään ihmeellistä nähtävää, eikä reitin maisematkaan ole sieltä eksoottisimmasta päästä. Kätköt ovat puusta roikkuvia PET-putkiloita. Sen sijaan luvassa on mukava reippailuhetki luonnossa.

Purkit ovat tavallisia PET-putkiloita.

Jos reitin haluaa kiertää fillarilla, se onnistuu melko hyvin. Osa reitistä on pururataa / hiekkapolkua. Muutama kohta oli kapeampaa polkua, jossa oli jonkin verran juurakoita ja kiviä. Etenkin Tampereen väylän läheinen osuus oli kasvanut hieman umpeen. Läskipyörällä ainakin pääsee ongelmitta kiertämään koko reitin ja varmasti kokenut maastopyöräilijäkin pärjää. Tai jos fillaria joutuu kantamaan, eivät matkat ole ainakaan kovin pitkiä.

Reitti on pääsääntöisesti kuljettavissa fillarilla. Kätköjen viereen reitiltä tosin pitää ottaa pari askelta sivuun. Muutamassa paikkaa reitti kulkee kapeampaa metsäpolkua.

Kuusikankaan kierroksella sai mukavasti täyteen Museon mysteerin. Lisäksi jos vielä riittää intoa kätköillä, niin Akaan keskustasta löytyy lisää kätköjä. Assankassankin kanssa suuntasimme vielä muutamalle purkille kävelykierroksen jälkeen.

Linkit

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.