Porvoon CacheCon mega

Aurinkoinen sää helli Porvoossa, kun vietettiin kesän toista Mega-tapahtumaa CacheConia. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yli tuhat ihmistä ja ohjelmaa oli runsaasti luvassa. Tässä pieni raportti tapahtumasta. Myöhemmin luvassa tällä sivustolla myös videota Arnykin ja Weellun esityksistä sekä kirjallinen raportti kätkötarkastajien puheenvuorosta.

Aamuruuhka

Kurvailimme Tampereelta Porvooseen. Matkalla piti pysähtyä mittaamaan kuumetta, koska tällä kertaa ei ainuttakaan pysähdystä tullut tehtyä. Ei ollut lämpöä, vaan kaikki sopivat matkanvarsipurkit oli jo haettu ja kuntiakaan ei tarvinnut värittää. Se oli hyvä, sillä saatoimme täysillä keskittyä itse megatapahtumaan.

Saavuimme paikalle noin kymmentä vaille kymmenen. Oven taakse oli ehtinyt kertyä jo jonoa. Arviolta ehkä satakunta kätköilijää odotti ovien avautumista. Odotellessa ihmiset hyödynsivät geowalk of famea varten tuodut katuliidut ja alkoivat piirtelemään mitä mielikuvituksellisempia kuvia maahan toiseen tapahtuman “logikirjoista”. Lopulta ovesta astui ulos Signal aploodien saattelemana ja tapahtuman ovet avautuivat. Juttelimme vielä hetken tuttujen kanssa pihalla ja sitten oli aika tutustua tapahtuman tarjontaan.

Tapahtuman ovien avaamista odotti iso joukko kätköilijöitä

 

Ensivaikutelma oli ruuhkainen. Megan sisätilojen käytävät olivat täynnä ihmisiä ja myyntikojuillakin kävi sellainen kuhina, ettei kovin lähelle myyntipöytiä päässyt jonottamatta.
Esitykset alkoivat klo 11 Suomen kätkötarkastajien esityksellä. Lavalla oli kaikki kätkötarkastajat sapattivuotta viettävää El-Ahrairahia ja Kiven Alla -kaupan myyntitiskillä myymässä
ollutta Thymallus Thymallusta lukuunottamatta. Ja niin, Suomen earthcache -tarkastaja GeoAwareFin oli joukosta poissa. Tarkastajat eivät halunneet esitystään videoitavan, joten
kirjallinen raportti siitä on luvassa myöhemmnin.

Tarkastajat olivat hyvällä tuulella ja heidän esitystään oli ilo kuunnella. Tarkastajien esitysten jälkeen selkeästi iso osa porukkaa suuntasi kätköille. Eikä ihme, sillä tarjolla
oli perinteisesti Lab-kätköjä sekä monia poltteli hehkutettu Suomen ensimmäinen Geotour – Porvoo Geotour. 12:n jälkeen Taidetehdas rauhottui ja tila ei enää tuntunut yhtään ahtaalta tapahtumalle, vaan juuri sopivalle. Toki kaunis sää houkutteli monia kätköille ja ulos Taidetehtaan pihaan.

Hyvän tuuliset tarkastajat vastailivat kätköilijöiden kysymyksiin.

Esitykset

Ekhocin GSAK esitystä oli kuuntelemassa vain kourallinen kuulijoita. Mutta se ei esityksen laatua heikentänyt, vaan ekhoc johdatteli GSAKin lumoihin sulavasti. Vaikkei tätä esitystä olekaan videona tulossa, niin ekhocin esityksen kalvot ovat saatavilla täällä, jos haluaa tutustua omatoimisesti GSAK:n saloihin. Vaikka ei tietysti pelkistä kalvoista saa samalla tavalla irti, kun ei ole selostusta mukana.

Esityksille oli varattu iso lava ja istumapaikkoja oli riittävästi yleisölle.

Puoli kolmen aikaan otettiin yhteiskuva Taidekeskuksen ulkopuolella. Houkuttelemalla kuvaan saatiin aika hyvä määrä väkeä, vaikka osa oli kyllä jo livistänyt tarkistamaan Porvoon ruoka- ja kätkötarjontaa. Hieman ennen kolmea kuulutettiin, että syystä tai toisesta Maitomiehen Earthcache -esitys on peruttu. Niinpä sitä ei ole tulossa videonakaan. Ajan sai kyllä kulutettua suorittamalla geobingoa, jossa piti täyttää ruudukkoa toisten kätköilijöiden nimimerkillä. Idea siis oli bongata vieraiden joukosta erilaisia kätköilijöitä: Kätköilijä, jolla on löytö kaikista Suomen kunnista, alle 100 kätköä löytänyt kätköilijä, HQ:ssa vieraillut, jne. Kuten jo viime vuoden Kalajoen megassa huomattiin, oli geobingo tänäkin vuonna kyllä mitä mainioin keino päästä jutulle täysin tuntemattomien geokollegoiden kanssa. Tiimimme jäsen K sen sijaan viihtyi MuksuConissa piirtämässä. Tarjolla oli myös mm. pinssin tekoa ja askartelua.

Neljältä alkoi Arnykin esitys Wherigoista. Tunti on selkeästi todella lyhyt aika selittää Wherigon tekoa. Arnykin esitys on tulossa myöhemmin videona ja lupaili mies tehdä myös Youtube-videoita aiheesta syksymmällä. Viideltä olikin sitten oma vuoro mennä puhumaan mysteerinratkonnasta.

MissJenn Geocaching HQ Lackey piti lyhyen esityksen, jossa kiitteli oivallista Porvoon geotouria.

Kuudelta lavalle astui Geocaching HQ:n lackey Miss Jen, joka kehui Porvoon Geotourin suosiota. Se on ollut yksi eniten suosikkipisteitä keränneitä Geotoureja maailmassa. Miss Jenn mainosti kovasti myös kokeellista Friend League -toimintoa ja kertoi, että luvassa on yllättävänkin pian jotain hienoa uutta. Mutta hän ei kuitenkaan saanut kertoa mikä se on. Sanoi vain, että kun se pian tulee julki, niin muistatte sitten, että hän kertoi teille ensimmäisenä, että se on tulossa 🙂 Varsin mystistä.

Megan erilaisten kilpailujen palkinnot olivat pääsääntöisesti geokolikoita, jotka oli lahjoittanut JP’s GeoDesigns.

Palkintojen jaon jälkeen olikin aika sitten suunnata kohti kätköjä ja/tai majapaikkaa. Lab-kätköt olivat yhtä lukuunottamatta etsittävissä vielä seuraavanakin päivänä. Ratkaisu oli varsin onnistunut, sillä labit eivät pääosin sijainneet mega-alueella ja kiire olisi tullut jos olisi meinannut kaiken ohjelman seurata ja vielä kiertää labit ja Waymark Scavenger huntin. Sen osanotto jäikin aika vaisusti: 30 oli liittynyt Scavenger Hunttiin ja vain 2 oli etsinyt Waymarkkeja. Lab-kätköt olivat tällä kertaa miehittämättömiä eli lähinnä erilaisten numeroiden bongailua patsaista ja nähtävyyksistä. Ei suuria innovaatioita sillä saralla siis.

Labeja saattoi suorittaa niin megan pääpäivänä lauantaina kuin myös sunnuntaina.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli hyvin järjestetty ja kaikki toimi paremmin kuin hyvin. Porvoon mega oli siis oikein hyvin onnistunut tapahtuma. Iso kiitos järjestäjille ja kaikille mukana olleille vapaaehtoisille, joita ilman ei tämäkään tapahtuma olisi syntynyt.

Henkilökohtaisesti haluamme kiittää järjestäjien lisäksi, myös kaikkia teitä, jotka tulitte rohkeasti juttelemaan ja kommentoimaan blogin sisältöä kasvotusten tai kiittämään blogin kirjoittamisesta. Kun näkee lukijoita naamatusten ja kuulee palautettu, niin siitä saa lisääintoa kirjoittaa blogia.

Tälle porukalle kuuluu suurin kiitos onnistuneen tapahtuman järjestämisestä – CacheConin vapaaehtoiset (kuvasta muuten puuttuu ainakin yksi lavalla ollut)

Ensi vuonna Haapajärvelle

Tuskin on Porvoon CacheConin tomu laskeutunut, kun innokkaimmat puuhaavat jo seuraavan vuoden megaksi aikovaa suurtapahtumaa. Tänä vuonnahan Suomessa oli ensi kertaa kaksi megatapahtumaa. Ensi vuodelle on ilmoittautunut toistaiseksi ainoana järjestäjäporukka Haapajärveltä. Ensi vuoden suurtapahtuman viikonloppu on näillä näkymin 6-8.7. pääpäivän ollessa 7.7.
Ohjelmasta ei tietenkään vielä ole tarkempaa tietoa, mutta ainakin uusia kätköjä on seudulle luvassa kovasti tapahtuman pääjärjestäjän H2Ö:n mukaan. Vapaaehtoisten haku on käynnissä ja jos mielit mukaan tekemään ensi vuoden suurtapahtumaa, kannattaa ilmoittautua täällä  Tapahtuman kuvaus on tekeillä jo, mutta varmasti piakkoin kuulemme aiheesta lisää. Mielenkiinnolla myös odotamme ilmoittautuuko muita ensi vuoden megan tekijöitä vai ei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.