Kevään souvenir-sade

Kevät on geokätköilijän parasta aikaa. Lumi on sulanut paljastaen purkit eikä hyttysiä ja muita surisijoita vielä ole ilma sakeanaan, joten kätkönkirjaaminen onnistuu ilman suurempaa verenluovutusta. Geocaching HQ on aktivoitunut myös tänä keväänä palkitsemaan kätköilijöitä souvenireilla, joita tuntuu olevan tarjolla harva se päivä. Listasin tähän kevään tiedossa olevat souvenirit (suurin osa on kyllä jo mennyt), jotta pysyn niissä itsekin kärryillä.

Tässä kevään jo menneet souvenirit

Dönerstag

Dönerstag -souvenirin sai osallistumalla mihin tahansa miittiin kiirastorstaina 13.4. 2017. Alunperin Dönerstag -miittien perinne on kotoisin Saksasta ja tämä oli jo kymmenes vuosi, kun Dönerstag-miittejä järjestettiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CITO-viikko kevät 2017

Tänäkin keväänä vietettiin CITO-viikkoa. Tällä kertaa ajankohta oli 22.-30.4. 2017. Souvenirin sai siis osallistumalla CITO-tapahtumaan tuona aikana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 miljoonaa kätköä – löytö souvenir

3 miljoonan aktiivisen kätkön maaginen rajapyykki ylittyi 17.4. noin klo 22 Suomen aikaa. Tarkkaa kätköä Geocaching HQ ei ole paljastanut. Joka tapauksessa tätäkin suurta kätköilytapahtumaa juhlistettiin souvenirilla, jonka tienasi etsimällä kätkön tai osallistumalla miittiin 22-23. 4. välisenä aikana. Eli osallistumalla CITO:on tuolloin tienasi kaksi souveniria kerralla (jos haluaa minimoida löytömääräänsä, mutta maksimoida souvenirien määrää 🙂 )

 

 

 

 

 

 

 

 

3 miljoonaa kätkö – piilotus souvenir

3 miljoonaa aktiivista geokätköä ei synny ilman aktiivisia geokätköjen piilottajia, jotka myös pitävät huolta kätköistään, jotta ne pysyvät aktiivisena. Niinpä Geocaching HQ päätti palkita myös piilottajia. Hieman yllättäen aktiiviset kätköjen omistajat löysivät sähköpostistaan viestin, että heidän profiiliinsa on lisätty uusi souvenir. Tämä oli käsittääkseni ensimmäinen kätkön piilotuksesta ikinä myönnetty souvenir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vielä keväällä tulevat souvenirit

Yllä olevat souvenirit olivat ja menivät mutta muutama tiedossa oleva on vielä tulossa. Eli näiden jahtaamiseen ehdit vielä mukaan.

Iso sininen vipu

2. toukokuuta 2017 tulee kuluneeksi 17 vuotta siitä, kun suuresta sinisestä vivusta väännettiin Selective Availability pois päältä ja GPS navigoinnin tarkkuus siviilikäytössä parani sadoista metreistä muutamaan metriin. Mitään sinistä vipua ei ole olemassakaan, mutta tuota käytetään usein mielikuvana tapahtumalle. Tästä alkoi myös kätköily, jonka historiasta voit lukea mm. tästä postauksesta.

Tapahtumaa juhlistaakseen HQ on julkaissut seuraavan souvenirin. Löytämällä minkä tahansa kätkön tai osallistumalla mihin tahansa eventtiin 2.5. 2017 saa itselleen souvenirin.

 

 

 

 

Signal maailmalla – toukokuu

Jos huhtikuussa Signal vieraili Saksassa syömässä kebabbia, niin toukokuussa Signal on taas jossain muualla. Missä? Emme tiedä varmasti, mutta vihjeenä on, että toukokuun maassa on 1 geokätkö jokaista 153:a asukasta kohden. Suomi se siis ei ainakaan ole. Internetin huhupalstat veikkaavat vahvaksi kandidaatiksi Kanadaa, johon kätkömäärä täsmäisi. Kanadassa on 236 000 aktiivista kätköä ja noin 35 miljoonaa asukasta eli luvut täsmäävät (suurin piirtein). Kanada on silläkin vahva kandidaatti, että sielläkin vietetään itsenäisyyden juhlavuotta. Kanadalle tulee heinäkuussa täyteen 150 vuotta. No ehkä pian kuulemme tästä lisää. Ja tämähän on vaan hyvä uutinen, sillä varmaan Suomikin saa oman 100 vuotis -souvenirin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.