Geotrip’17 oli menestys

Pieni reissumme keski-Eurooppaan maakarttaa värittämään on saatu onnellisesti päätökseen. Onnistuimme geokätköilemään 15 maassa vuorokauden aikana. Aikaakin vielä jäi reilusti. Aina tietysti tulee mieleen olisiko 16 maata ollut mahdollinen, mutta tietääksemme ei. Ainakaan mietteissä ollut Bosnian vierailu ei olisi ollut mahdollinen jäljelle jääneessä ajassa. Se koukkaus kun olisi ollut kuitenkin 250 km suunta.

Muutenkin reissulla hämärtyi etäisyydet. Kätköjen väli saattoi olla monia satojakin kilometrejä. Tällä konstin ei päivälöytömäärissä ennätyksiä tehdä. Eikä se ollut tarkoituskaan. Tarkoitus oli haastaa itsensä ja tehdä jotain pöljää (ihan kuin kätköilyssä joku osa-alue olisi jotain muuta 🙂 ). Mielenkiintoista oli havaita, kuinka onnellinen sitä olikaan filmipurkkimikrosta, kun sen eteen oli ajanut 230 kilometriä. Ei haitannut, vaikka sisältö oli märkä. Liian usein nykyisin tulee vaan paahdettua suuren kätkömäärän perässä ja yhden purkin arvo on olematon. Pääasia, että löytötilastot paranee.

Reissulla kierrettiin monta maata ja voisikin äkkiseltään kuvitella, että uusien maasouvenirien saamista ei voi estää. Noh, itselle tuli kuusi uutta souveniria: Liechtenstein, Itävalta, Italia, Slovenia, Kroatia ja Slovakia. Yllättävän monessa maassa sitä onkin tullut jo käytyä ja kätköiltyä. Toisaalta toista se on joukon konkarilla Harjuksella, joka sai pikku kierrokseltamme pyöreät nolla uutta souveniria. Hän oli jo käynyt kaikissa reissun maissa aiemmin. Muistaakseni jopa Liechtensteinissa konkarin aiempi visiitti rajoitti kätkövaihtoehtojamme radikaalisti.

Kiitokset omasta ja muiden Geotrippiläisten puolesta hienosta kannustuksesta. Kun väsytti ja toivoi jo olevansa hotellissa nukkumassa, niin lämmitti mieltä todella paljon lukea teidän kommentteja ja tsemppauksia. Olisin toivonut, että viimeiseltä kätköltä olisi saatu Live-stream kaikille siihen asti valvoneiden riemuksi, mutta ikävä kyllä Euroopan datapakettini oli jo aivan loppu, joten striimi ei toteutunut. Myös viimeisellä kätköllä koettu episodi puolalaisen miehen kanssa olisi varmasti ollut mielenkiintoista seurattavaa. Ehkä joku olisi voinut jopa tulkata meille, mitä kaveri yritti sanoa.

P.s. Jos et vielä tiedä mikä on Geotrip’17, niin on korkea aika käydä päivittämässä tietämyksesi osoitteessa www.geotrip17.com

4 comments

 1. Uskomattoman reissun teitte.

  Kiitos, että meillä oli mahdollisuus seurata reissua reaaliaikaisena ja kiitos mielenkiintoisista postauksista matkan aikana. Olisi kyllä ollut kiinnostavaa nähdä puolalaisen reviirin puolustustoiminta ihan livenä.

  Hyvin onnistunut ja suunnitelmassa pysynyt reissu, josta suuri ansio kuulunee hyvälle ja viisaalle ennakkosuunnitelmalle. Muutoin ei tuommoinen kilometrimäärä ja purkeille osuminen aikataulun puitteissa sujuisi ongelmitta.

  Hatunnosto ja kumarrus vielä loppuun.

  1. Kiitos Maikkari! Ennakkosuunnitteluun kyllä käytettiin paljon aikaa ja omastakin mielestä reissu meni hämmästyttävän hyvin suunnitelman mukaan. Yllätyksiä ei päässyt tulemaan ja aikataulu piti.

   Puolalainen reviirin puolustus oli kyllä kuumottavaa ja onneksi päättyi hyvin, eikä päästy esim. poliisille selittelemään. Se kun ei oikein olisi kiinnostanut pitkän valvomisen jälkeen.

 2. Jos saisitte sen Puolan miehen livenä niin inae joisin tulkata mitä tuo mies sanoi, koska osaan puolaa.

  1. Ei saatu miestä edes videolle 🙁 Olin juuri laittanut kameran kiinni, kun ukko alkoi meuhkaamaan. Kameran esiinottaminen olisi voinut olla provokaatiota, jota ei kyllä siinä tilanteessa tarvittu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.