Kebab-souvenir saatavilla miitistä 13.4. 2017

Geocaching HQ julkisti, että tänä vuonna geokätköilyä juhlitaan ympäri maailmaa. Signal -sammakko matkustaa ympäri maailmaa ja kätköilee kuten paikallinen. Ensimmäinen Signalin pysähdyspaikka on Saksa. Huhtikuun 13. päivä geokätköilijät ovat Saksassa jo 11 vuoden ajan kokoontuneet viettämään Dönerstag -tapahtumaa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä, voi saada profiiliinsa Dönerstag -souvenirin osallistumalla miittiin tuona päivänä. Eli jos osallistut miittiin 13.4. 2017 (missä sitten satut olemaankaan), niin saat uuden souvenirin.

Mikä on Dönerstag?

Dönerstag sai alkunsa vuonna 2007 kun saksalaiset geokätköilijät kokoontuivat ympäri maata kebab-ravintoloissa ympäri maata kiirastorstaina. Ensimmäisenä vuonna tapahtuman ideoi kätköilijä moenk. Ajatus oli alunperin järjestää hajautettu megatapahtuma. Päätapahtuma sijaitsi Berliinissä ja kuka tahansa saattoi ottaa osaa tapahtumaan ympäri maata järjestämällä paikallisen miitin. Ensimmäisenä vuonna tapahtumaan osallistui muutama sata kätköilijää. Päätapahtumalla oli lopulta 592 attended loggausta, mutta vähemmän yllättäen Geocaching HQ eväsi tapahtumalta megastatuksen.

Jokatapauksesta Dönerstagista tuli saksalaisen geokätköily-yhteisön perinne. Vuodesta toiseen tapahtuma järjestettiin ja se kasvatti suosiotaan. Vuonna 2010 oli yli 70 eventtiä. Vuonna 2013 oli jo 156 eventtiä ja ensimmäiset tapahtumat myös Saksan naapurimaissa. Lisäksi 2013 yksi miitti järjestettiin Shanghaissa asti. 2013 erääseen tapahtumista osallistui 804 geokätköilijää ja siitä tuli ensimmäinen Dönerstag mega. Tapahtuma jatkoi kasvuaan ja viime vuonna (2016) tapahtumia oli jo 233 ja yli 6000 osallistujaa ympäri maailmaa.

Jos joku on muuten ihmetellyt Kiven Alla -kaupassa myynnissä olevaa kebab-geokolikkoa, niin se on Dönerstag eventin erään vuoden virallinen kolikko.

Matkamuistot – jää hyllylle ja pölyyntyy?

Matkamuiston Dönerstagista saa siis ympäri maailmaa osallistumalla miittiin 13.4. 2017. Myös oman miitin voi toki järjestää. Jos haluat kunnioittaa Dönerstagin henkeä, niin tietenkin järjestät miitin paikallisessa kebabbilassa. Mielenkiintoista tässä uutisessa toki on se, että tämä on ensimmäinen Signalin pysäkeistä. Tarkoittaako tämä sitä, että souvenireja on luvassa joka kuulle loppuvuoden ajan? Tai edes joka toinen kuukausi? Suomalaisesta vinkkelistä katsottuna tämä saattaisi hyvin tarkoittaa sitä, että Suomi voisi saada oman souvenirinsa 6.12. 2017 kun Suomi täyttää sata vuotta. Mielenkiintoista. Jäämme innolla odottamaan kuinka käy.

3 comments

  1. Hei Weellu, saako tuota tekstiä kopioida miitti-kuvaukseen? Siinä olis niin hyvin selitetty, mistä on Dönerstagissa kyse. Tietysti lähde merkitään.

    1. Hei Tarja,

      Kiva kun kysyit, etkä vain kopioinut ilman lupaa. Totta kai saat luvan käyttää tekstiä. Mukavaa miittiä!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.