Pyörätuolikätköilyä – Kirkas-Soljanen

Silloin tällöin testiryhmämme on käynyt kokeilemassa pyörätuolikätköilyä. Ajatuksena siis on testata, löytyykö jokin pyörätuoliattribuutin omaava kätkö oikeasti pyörätuolista vai ei. Välillä olemme testanneet myös maastoluokitukseltaan 1.5 olevia kätköjä, jos on ollut epäilys siitä, että kätkö saattaisi sittenkin löytyä myös pyörätuolista käsin.

Blogin lukija ja pitkä aikainen geokätköilijä Mukkelus pyysi joskus yli kaksi vuotta sitten, että voisiko testiryhmämme vierailla testaamassa hänen Kirkas-Soljanen -kätkönsä. Syystä tai toisesta testiryhmällämme kesti näinkin kauan käydä testaamassa kätkö.

Kirkas-Soljanen on siis lampi Pirkanmaalla Ylöjärvellä ja kuuluu Seitsemisen kansallispuistoon. Kohde on siitä erikoinen, että Seitsemisen kansallispuiston Soljasten suoluontopolku on n. 0,5 km mittaiselta osuudeltaan suunniteltu liikuntaesteettömäksi ja sen kulkeminen pitäisi onnistua myös pyörätuolilla. Polun alkupisteessä on erityisesti liikuntaesteisille rakennettu keittokatos ja inva-wc. Alla oleva videomme siis starttaa juurikin tuolta keittokatokselta, johon on lyhyt esteetön matka parkkipaikalta.

Koska reitti on suunniteltu liikuntaesteettömäksi ja Mukkelus on kokenut kätköilijä ja hallitsee piilottamisen niksit, päätimme testata tätä kätköä ääriolosuhteissa. Pakkasta oli testaushetkellä -20 astetta ja aurinko oli jo hetkeä aiemmin laskenut. Katso kuinka testinukkemme Rimajun tällä kertaa kävi.

P.S. Kätköpaikan spoilaamiseen videolla on siis kätkön tekijän lupa.

P.P.S. Videon musiikin sävelsi, sovitteli ja luritteli Rimaju.

4 comments

    1. Kiitos Ansu!. Otsalamppu olisi tosiaan kätevä, mutta se ainoa mukana ollut oli tällä kertaa kuvaajan päässä, jotta saatiin vähän valoa kuvaan. Nastarenkaat olisi kyllä huippujuttu. Tai edes pyörätuoli, joka on tarkoitettu ulko-olosuhteisiin. Mutta kun budjetti oli muutaman kympin luokkaa tuolin hankinnassa, niin ei voi odottaa liikoja 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.