Modestonen valmistajan uutuus: Pimeässä hohtava kirjoitusalusta

Aiemmin kirjoittelin Modestone-papereista ja tulin siihen tulokseen, että Modestone on mitä mainion logipaperi mikropurkkiin. Sainkin koekäyttöön Modestone-paperin valmistajan  markkinoille  tulevan uutuustuotteen: pimeässä hohtavan kirjoitusalustan. Tätä ei vielä löydy Kiven Allan valikoimista ja vaikka tuotekehittely on saatu päätökseen, en tätä vielä muistakaan kaupoista löytänyt. Mutta eiköhän se piakkoin ilmesty tarjolle.

Tunnelma kuin Halloweenina

Kyseessä on siis kirjoitusalusta, jonka saa asetettua Modestone -vihkon sivujen väliin. Kun kirjoitusalustalle näyttää muutaman sekunnin taskulamppua (tai auringonvaloa) niin se latautuu ja loistaa sen jälkeen pimeässä vihertävänä. Tämän jälkeen sen päälle voi kääntää Modestone-lehtiön sivun ja vihkoon näkee kirjoittaa myös pimeässä.

Ensimmäinen ajatus tietenkin on, että kauanko alusta hohtaa pimeässä. Ehtiikö siinä mitään kirjoittaa ennen kuin hehku hiipuu? Mutta mitä vielä – hohto säilyy sellaisen puoli tuntia helposti. Toki loiste himmenee koko tuon ajan, mutta puolen tunnin jälkeenkin loistoa on vielä havaittavissa. Valmistajan saatekirjeen mukaan heillä on tuotekehityslabrassa olemassa prototyyppi, jonka teoreettinen hohtoaika on 5000 minuuttia. Mikä on siis vaatimattomat yli kolme vuorokautta.

Kyseessä on siis pahviselta vihkon sivulta näyttävä palanen, joka voidaan kääntää mihin kohtaan vihkoa hyvänsä ja se asettuu Modestone -lehtiöön mainiosti ylälaidan “piikkien” avulla. Alusta pysyy hyvin paikallaan ja sitä vasten on hyvä kirjoittaa. Ja totta tosiaan. Kirjoittaessa ei tarvitse valoa vaan taustalla oleva hohde riittää hyvin merkintöjen tekemiseen.

Geokätköilykäyttöön mieleen tulee kaksi käyttötarkoitusta: Logikirjan valaisu tai muistiinpanovihkon kaveri. Logivihkoon voisi Ritelightin lisätä, jolloin kätköilijän tarvisi vain näyttää hetki valoa ja sen jälkeen taskulampun voisi laittaa taskuun loggauksen ajaksi. Näin kätköilijä olisi myös huomaamattomampi jästeille, koska metsästä ei tuikkisi kirkasta taskulampun valoa. Muutenkin login kanssa toimiminen olisi kätevämpää kun taskulamppua ei tarvisi pitää. Tietysti jos käyttää otsalamppua, niin tämä ei ole muutoinkaan ongelma. Ritelight paksumpana osoittaisi myös kätevästi oikean paikan vihkosta. Toisaalta en usko, että kovin monet osaisivat käyttää Ritelightia, koska tuote ei ole (vielä) kovin tunnettu.

Muistiinpanovihkon kaverina Ritelight toimisikin huomattavasti paremmin. Itse tulee kätköillessä kirjoiteltua bonus-kätköjen koordinaatteja ja muitakin tärkeitä tietoja muistiinpanovihkoon kätköllä. Sen valaisuun Ritelight toimii hyvin. Oikea sivu löytyy helposti.

Tällä hetkellä Ritelight on käytännössä tarralla kiinnitetty vihkon kanteen, josta sen voi taittaa sopivaan väliin vihkoa. Testissä ei ollut tarve vaihtaa kirjoitusalustaa toiseen vihkoon, mutta se ei nykyisellä kiinnityksellä olisikaan helposti mahdollista. Valmistaja sanookin, että on kehittämässä uutta kiinnitysmekanismia alustalle. Kuulostaa hyvältä. Modestonen valmistaja myös kertoo, että kohderyhmänä tuotteella on armeijat ja poliisit. Mutta sanoisin, että kyllä geokätköilijätkin varmasti löytävät tälle tuotteelle käyttöä.

2 comments

  1. En löytänyt tätä nyt mistään myynnistä tai muutakaan tietoa, onko tietoa projektin tilanteesta?

    1. Terve Ville,

      Ei tosiaan ole tainnut tulla tästä hittituotetta joka löytyisi kaikista kaupoista.. MasterMark Oy:llä näytti olevan tällainen myynnissä (https://www.mastermark.fi/p/30240-vihko-officer-glow-pad-modestone/) mutta en tiedä myyvätkö kuolevaisille vai pitääkö ostajalla olla yritys. Kyselin Kiven Alla kaupalta haluaisivatko he ottaa myyntiin, mutta jäi fiilis, etteivät uskoneet tuotteen kysyntään eli voi olla ettei ole tulossa sinnekään. Tietysti voit vielä itse kysellä Kiven Alla -kaupalta jos haluavat sinulle sellaisen tilata. Hinnasta tietysti ei tiedä.

      -Weellu

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: