Sean and Friends Go Geocaching -väritys- ja aktiviteettikirja

Huomasin, että How to Puzzle Cache -kirjan tekijä Cully Long on yhdessä Podcacherista tutun Sandy Portacion kanssa tehnyt geokätköilyaiheisen lasten väritys- ja aktiviteettikirjan nimeltään Sean and Friends Go Geocaching. Vaikka oma geojuniori ei ole vielä värityskirjaiässä, päätin mielenkiinnosta hankkia kirjan. Ja olisipahan tiimimme jäsen K:lla odottamassa geokätköilyaiheinen värityskirja kun aika koittaa.

Kuva 1 - Sean and Friends Go Geocaching -väritys- ja puuhakirja lapsille.
Kuva 1 – Sean and Friends Go Geocaching -väritys- ja puuhakirja lapsille.

Sean and Friends

Kuva 2 - Värityskuvissa on kiitettävästi yksityiskohtia.
Kuva 2 – Värityskuvissa on kiitettävästi yksityiskohtia.

Kirjan tilaaminen onnistuu tutusti Lulu:ssa. Hintaa kirjalla on 7.95 $ eli reilu 7 euroa (riipppuen vähän dollarin kurssista). Postikuluja tähän päälle tulee kuitenkin melkein saman verran 6.34 $ eli kokonaishinnaksi värityskirjalle tulee 13 euron luokkaa.

Kirjassa on 34 sivua. Joka toinen sivu on värityskuva ja joka toinen jokin muu puuhatehtävä. Värityskuvat ovat varsin yksityiskohtaisia ja vaatinevat vakaata kättä geojuniorilta. En oikein itse ole koskaan ymmärtänyt “aikuisten värityskirjoja”, mutta uskoisin, että kyllä näitä kuvia myös aikuiset voivat värittää. Yksityiskohtia värityskuvissa on mukavasti, joten sen puolesta kuvat toimivat myös aikuisille. Jotkut värityskuvista voivat olla haastavia ainakin ihan pienimmille värityskirjoista innostuneille geojunioreille.

Värityskuvat muodostavat löyhän tarinan, jota kuljetetaan kuvien alla olevissa englanninkielisissä lauseissa. Kirja on siis englanniksi, joten sen puolesta se ei täydellisesti suomalaisille geojunioreille istu. Mutta aikuinen voi toki kääntää tekstit. Värityskuvissa tosin ei juuri menetä, vaikkei tekstejä lukisikaan.

 

Puuhastelua

Kuva 3 - Puuhatehtäviä löytyy laidasta laitaan kuten tämä, jossa pisteet tulee yhdistää numerojärjestyksessä.
Kuva 3 – Puuhatehtäviä löytyy laidasta laitaan kuten tämä, jossa pisteet tulee yhdistää numerojärjestyksessä.

Puuhatehtävät ovat kirjassa kaikki erilaisia. Nämäkin ovat tietysti englanniksi ja osaan tehtäviin tarvittaisiin englanninkielen taitoa. Esimerkiksi anagrammitehtävä tuntuu haastavalta aikuisellekin 🙂 Sanaruudukosta sanojen hakeminen voi myös olla hankalaa jos ei tiedä englanninkielisiä sanoja. Tokihan sanat voi ruudukosta löytää, vaikkei niiden merkitystä ymmärtäisikään. Puuhatehtävät ovat kuitenkin monipuolisia ja kaikissa ei tarvitse osata lukea. Kirjasta löytyy niin eroavaisuuksien etsintää kuvista, esineiden etsimistä kuvasta, yksinkertainen matematiikkapulma kuin myös sotkuun menneiden satellittisignaalien jäljittämistä. Lisäksi yhdistetään numeroituja pisteitä, väritetään numeroiden mukaan, yhdistetään oikea kätköpurkki kokoluokitukseen ja selvitetään labyrinttiä. Puuhaa siis piisaa.

Väritän värityskirjaa, vedän viivan pisteestä toiseen

Sean and Friends -värityskirja on kuitenkin pohjimmiltaan vain värityskirja. Niinpä suosittelen sen hankintaa siinä tapauksessa, että itse tai oma geojuniori on innostunut piirtämisestä ja värittämisestä. Puuhatehtävistä viitisen kappaletta menee ohi, jos englanti ei juniorilta (tai itseltä) taivu. Värityskuvat on huolella piirretty ja kaikissa kuvissa on yhtenäinen tyyli. Hinta on lasten värityskirjaksi aika kova. Normaalit lasten värityskirjat maksavat muutamia euroja. Mutta toisaalta, jos geokätköily kiinnostaa, niin teema tuo oman säväyksensä. Ja toisaalta Sean and Friends -kirjassa on 34 sivua, joista puolet on värityskuvia ja puolet puuhatehtäviä, joten kyllä juniorilla muutama hetki kirjan parissa vierähtää.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.