Geocaching.com profiilisivu uudistui

Groundspeak uudisti geocaching.com profiilisivujen ulkonäön. Samalla tuli myös muutoksia ominaisuuksiin mitä sivulta löytyy. Profiiliaan pääsee muokkaamaan kirjautumistietoikkunasta löytyvästä ratas-symbolista. Tällöin aukeaa kuvan 1 mukainen näkymä. Näkymän suunnittelussa on selkeästi huomioitu mobiilikäyttäjät ja näkymää on miellyttävä käyttää pieneltä ruudulta. Sen sijaan isolta ruudulta näkymän linkit tuntuvat hieman turhankin isoilta.

Kuva 1 - Uusi profiilin muokkausnäkymä.
Kuva 1 – Uusi profiilin muokkausnäkymä.

Muutoksen yhteydessä vanhat profiili ja avatar kuvat yhdistettiin. Näyttäisi siltä, että jäljelle on jäänyt vain avatar -kuva. Tästä olisi ollut kiva kuulla etukäteen, jolloin olisi voinut valita kumpaa käyttää. Vanhat profiilikuvat löytyvät kuitenkin profiilin muokkausnäkymästä nykyisen profiilikuvan alta linkistä. Groundspeak kehoittaa lataamaan ne, sillä jatkossa vanhat profiilikuvat saattavat poistua.

Muutoksen myötä julkisessa profiilissa näkyvät ammatit (occupation) on myös poistunut. Jos jatkossa haluaa kertoa ammattinsa, nimensä, osoitteensa tai muun vastaavan tiedon, pitää ne kirjoittaa omaan bioon. Erillistä kohtaa profiilissa ei näille enää ole. Näin jälkikäteen ajatellen olikin outoa, että profiilissa on ammatti näkyvissä.

Profiilin asetuksista voi myös valita käytettävän kielen, aikavyöhykkeen, käytettävät yksiköt (metrinen vai imperiaalinen) ja vihdoinkin myös käytettävän päivämääräformaatin. Aiemmin monesti tuskaa tuotti 10/12/2014 tyyliset päivämäärät, joista ei oikein osannut sanoa onko kyseessä joulukuu vai lokakuu. Nyt asetuksista voi käydä valitsemassa mieleisensä vaihtoehdon. Kannattaa siis käydä päivittämässä tuo asetus, koska ainakin minulla siellä oli valmiiksi valittuna tuo jenkkimallinen päivämääräasetus.

Profiilista voi myös määritellä haluaako torjua mahdolliset kaveripyynnöt ja haluaako, että loggauksien yhteydessä näytetään kollegoiden profiilikuvat vai ei. Nyt voi myös määritellä haluaako näyttää omat tilastonsa muille julkisessa profiilissa vai ei. Mikäli ei halua näyttää tilastojaan, voi vierailla profiilissaan tilastosivulla (http://www.geocaching.com/my/statistics.aspx) ja käydä poistamassa rasti ruudusta ja kas tilastot eivät näy julkisessa profiilissa.

Hieman höpsö omien gepsien listaus on myös poistunut. Aiemmin siis saattoi arvostella oman gepsinsä ja mainostaa profiilissaan mitä laitetta käyttää, mutta nyt tätä mahdollisuutta ei enää ole. Toisaalta eri gepseistä on tietoa saatavilla paljon muualtakin (kuten tästä blogista), joten tätä sivua tuskin kukaan jää kaipaamaan. Poistuneiden ominaisuuksien listassa on myös mahdollisuus olla näyttämättä viimeksi katseltuja kätköjä omalla profiilisivullaan ja pikaviestinominaisuudet.

Kaiken kaikkiaan ensivaikutelma uudistuksesta oli omalta osaltani varsin positiivinen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.