Geocaching.com hinnoitteluun muutos!

Groundspeak on tänään ilmoitttanut uudesta Geocaching.comin hinnoittelumallista. Alkaen 1.6. 2014 vanhat premium-jäsenyydet lakkaavat ja sivusto siirtyy uuteen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu muuttuu loggausperustaiseksi. Käyttäjä voi siirtää käyttäjätunnuksellaan olevalle tilille haluamansa summan ja tilin saldo vähenee jokaisen loggauksen myötä. Eri kätkötyypit kuormittavat Groundspeakin palvelimia eri tavalla, joten hinnoittelu riippuu kätkön tyypistä ja loggausvälineestä. Taulukosta 1 selviää uusi hinnoittelu:

Loggauksen tyyppi Hinta
Traditional 0.10 USD
Unknown/Puzzle cache 0.20 USD
Multi-cache 0.15 USD
Event 0.10 USD
Mega-Event 0.50 USD
Wherigo 0.50 USD
Other cache types 0.20 USD
Log from mobile application Additional 0.50 USD

 

rahapussiHinnat siis vaihtelevat kätkötyyppikohtaisesti ja tradikätköt ovat halvimpia. Lisäksi mobiiliapplikaatiolla loggauksesta veloitetaan ylimääräinen 0.50 USD:n maksu. Tämä on osaltaan hyvä ja odotettu uudistus, koska se varmasti vähentää pelkkien “KK.” -loggausten määrää.

Kuten taulukosta nähdään on hinnat ilmoitettu dollareina. Hyvänä puolena tässä uudistuksessa suomalaisten ja muidenkin eurooppalaisten kannalta on Euron tämän hetkinen vahva kurssi, joka laskee yhden loggauksen hintaa. Tietysti kyllähän uusi hinnoittelumalli nostaa aktiivikätköilyn hintaa huomattavasti. Aiemmin 30 dollarilla saattoi kätköillä koko vuoden kuinka paljon tahansa, mutta nyt esimerkiksi 1000 tradilöydön hinnaksi muodostuu jo 100 dollaria eli noin 71 euroa. Hinnan nousua tässä on lähes 250 prosenttia. Lisäksi hinnan nousu on vieläkin suurempi mikäli etsii muitakin kun tradikätköjä.

Haastattelimme Groundspeakin edustajaa Lilli Parpiaa Skypen välityksellä uudistuksesta.

– Pyrimme täällä Groundspeakilla koko ajan etsimään uusia malleja miten voimme tehdä harrastuksesta entistä kiinnostavamman. Tämä hinnoittelun uudistaminen on vain yksi tulevista muutoksista, joilla pyrimme innostamaan harrastajia etsimään geokätköjä.

Hinnoittelun taustoista Lilli totesi seuraavaa:

– Olemme tarkkailleet suomalaisten operaattorien hinnoittelumallia. Pitkään puhelinoperaattorit ovat tarjonneet dataliikennettä kiinteällä kuukausimaksulla, mutta ovat havainneet mallin kannattamattomaksi. He ovatkin siirtymässä datan siirron hinnoittelussa käyttöpohjaiseen hinnoitteluun, missä asiakas maksaa jokaisesta siirretystä bitistä. Meilläkin palvelinten käyttökustannukset ovat erittäin korkeat, joten malli, jossa geokätköilijä maksaa palvelinten käytöstä sopii geokätköilyyn erittäin hyvin.

Kysyessämme muista tulevista uudistuksista Parpia suostui hieman raottamaan salaperäisyyden verhoa:

– Helmikuun Lab cache -kokeilu oli menestys! Me täällä Groundspeakilla rakastimme kätköilyä koko helmikuun. Niinpä tuommekin vielä syksyn aikana tarjolle uuden kätkötyypin, jonka voi ostaa rahalla. Piilottaja maksaa kätköstä 10 euroa ja saa vastineeksi koodin, jonka voi lähettää tutuille kätköilijöilleen. Tällä tavoin piilottajan kaverit voivat logata kätkön kotisohvalta käsin, eikä tarvitse kärsiä maasto-olosuhteiden epämukavuuksista kuten hyttysistä ja risukoista. Tässä vaiheessa en kuitenkaan halua paljastaa enempää, Lilli kommentoi.

Elämme siis jännittäviä aikoja ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan miten laji kehittyy.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.