Premium-jäsenyyden hinta nousee kesäkuussa

Otsikossa tuo olennainen jo tulikin. Eli kesäkuussa Geocaching.com premium-jäsenyyden hinta nousee. Uusi hinta yhdeltä vuodelta on 39.99 USD ja saman verran euroalueella euroissa. Kuukausittain maksettuna premium-jäsenyyden hinta on jatkossa 6.99 dollaria ja euroalueella 7.99€/kk. Hinnankorotus astuu voimaan 6. kesäkuuta 2023.

Hintamuutos ei koske olemassa olevia premium-jäsenyyksiä niin kauan kuin ne pysyvät voimassa. Eli jos ostaa jatkon, niin sen saa edelleen aiempaan halpaan hintaan, joten muutos koskee (ainakin toistaiseksi) vain uusia premium-jäseniä. Jos premium-jäsenyytesi pääsee loppumaan, on vielä 30 päivän armonaika, jona aikana premium-jäsenyyden voi ostaa uudelleen halvempaan hintaan.

HQ sanoo tehneensä vuosien varrella kaikkensa, ettei hintaa ole tarvinnut muuttaa 21 vuoteen, vaikka yleinen kustannustaso on toki noussut, mutta nyt hinnan korotus on paikallaan. Tietysti inflaatio on ollut paljon tapetilla ja varmasti se on osasyy hinnankorotuksiin. Joskin osaltaan 21 vuoden aikana kertynyt hinnankorotuspaine on varmasti vielä suurempi syy. Prosentuaalisesti hinnankorotus ei ole ihan pieni vaan hinta nousee yli 30 % kertaheitolla. Toivottavasti tällä hinnalla pärjätään seuraavat 20 vuotta, vaikka toki ei tuo hinta vielä päätä huimaa jos vertaa moniin muihin harrastuksiin tai digitaalisiin palveluihin.

Toisaalta muutos voi kieliä myös siitä, että uudet premium-jäsenyydet eivät ole tehneet kauppaansa tai olemassa olevia jäsenyyksiä on lopetettu enenevissä määrin, jolloin halvemmalla hinnalla pyritään ihmisiä saamaan pitämään jäsenyytensä voimassa. Mutta jos rahat on tiukoilla, niin ei-välttämättömyyksistä moni karsii ja sekin varmasti osaltaan vaikuttaa jos jäsenmäärät ovat olleet laskussa. Tosin tässä olen sitä mieltä, että onhan premium-jäsenyys välttämättömyys kaikille kätköilijöille 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.