Koira-attribuutti

Ajattelin, että voisin kirjoitella attribuuteista hieman lyhyempiä postauksia, joten käynpä attribuutit läpi yksi per postaus -tahtia. Näin kuorma ei lukijallekaan muodostu liian suureksi, saatika kirjoittajalle 🙂 Tässä siis tämän sarjan ensimmäinen osa.

Osa attribuuteista on päivänselviä ja sekin on selvää milloin sellainen olisi syytä laittaa omaan kätköönsä. Kaikkien kohdalla tämä ei kuitenkaan ole aivan selvää ja saa nähdä millaisiin hankaluuksiin joudun vielä näiden kanssa. No aina kannattaa yrittää.

Dogs – Koiria

Ensimmäinen attribuutti on Dogs – koiria. Vääräleuka tietenkin irvailisi, että attribuutti kertoo, onko alueella koiranjätöksiä vai ei. Ehkä näin, mutta itselleni tämän attribuutin tarkoitus ei ole ihan kristallinkirkas. Itse ehkä käyttäisin attribuuttia merkkaamaan, onko paikalle mahdollista (ja mukavaa) tulla koiran kanssa vai ei. Jos on, niin attribuutti kehiin. Jos ei, niin jättäisin attribuutin pois (palataan kieltoversioon kohta). Attribuutilla voisi myös kertoa, ovatko koirat sallittuja alueella vai ei. Jos asian tulkitsee tällä tavoin, voisi attribuutin lisätä melkeinpä kaikkiin metsäkätköihin ja useimpiin urbaanikätköihin. Mutta tuntuisi, että tällöin attribuutti kokisi jonkinlaisen inflaation. Niinpä on ehkä parasta laittaa attribuutti silloin, kun alue sopii myös geokoirille. En ole koiranomistaja, joten en tarkalleen osaa sanoa, mitä tämä tarkoittaa, mutta en ainakaan laittaisi attribuuttia kätkölle, joka sijaitsee roskaisella alueella tai alueella, jossa on paljon lasinsiruja. Ehkä myös kovin ruuhkaisiin liikenneväylien vieressä oleviin kätköihin en attribuuttia laittaisi. Jos asiasta ei ole varma, niin attribuutin voi aina jättää kokonaan pois. Koiratarhojen liepeillä sijaitsevalle kätkölle attribuutin lisäisin aina.

Ei koiria – No Dogs Allowed

Kieltoversiota koira-attribuutista käyttäisin silloin, kun koirat eivät ole kätkön alueella tai lähistöllä sallittuja. Silloin tällöin tällaisiakin paikkoja tulee vastaan, missä koirat eivät ole tervetulleita. Jos alueella on paljon lasinsiruja, niin silloin saattaisin harkita attribuutin kieltoversion käyttöä. Mutta toisaalta, ehkä mainitsisin asiasta myös kätkökuvauksessa, koska lasinsirut voivat koitua myös kätköilijöiden näppien kohtaloksi.

Koiramainen juttu

Miittien yhteydessä toivoisin koira-attribuutin käyttöä. Koira-attribuutin avulla voi ilmaista helposti, ovatko geokoirat tervetulleita mukaan vai ei. Jos miitti on tiloissa, johon lemmikkien tuominen on kielletty, on kieltoversio koira-attribuutista syytä laittaa. Toisaalta sisätilamiitissä koirat voivat myös aiheuttaa allergiareaktioita toisille kätköilijöille, joten voi olla perusteltua kieltää tilaisuus geokoirilta tässäkin tapauksessa. Toisaalta ulkoilmamiitissä geokoirat menevät varmasti mukavasti mukana, joten silloin koira-attribuutin voisi miittikuvaukseen lisätä.

Mitään kovin yksiselitteistä ohjeistusta tämän attribuutin käyttöön ei siis ole. Koiranomistajat ohoi? Katsotteko koira-attribuuttia kuinka paljon ja millaisia kokemuksia tästä on? Sana on vapaa kommenteissa alla tai Facebookissa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.