Bongaa kaivonkansi – tienaa rahaa!

Tampereella voi tänä kesätä tienata – jos ei nyt HQ matkarahoja – niin ainakin jäätelörahat bongaamalla kaivonkansia. Kyseessä pelillistetty ja joukkoistavansa ritiläkantisten kaivonkansien ja -kourujen inventoinnin Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Crowdsorsa on saatavilla sekä Android että iOS -alustalle. Kyseessä on tamperelaisen startupin sovellus, joka aiemmin tunnettiin nimellä Crowdchupa. Sovellusta on käytetty aiemminkin Pirkanmaalla ja muualla Suomessa. Aiemmin sovelluksen avulla on kartoitettu ajoratojen ja pyöräreittien kuntoa ja pyöräreittikampanja näytti sovelluksessa olevan aktiivinen edelleen Pirkanmaalla ja muissakin kaupungeissa Suomessa ja ulkomailla.

Jujuna kaivonkansibongauksessa on, että kannen ensimmäisenä bongannut saa onnistuneesta kaivonkannen valokuvasta 30 senttiä. Tampereella on yhteensä noin 15 000 kuvattavaa kohdetta, joten aktiivinen bongailija voi helposti tienata jätskirahat. Sovelluksessa on ohjeet oikeaoppisten kuvien ottamiseen. Kun kaivonkansi on bongattu, päivittyy se eri ikonille kartalla, jolloin muut käyttäjät tietävät, että ko. kansi on jo bongattu ja palkkiota ei ole enää luvassa siitä kannesta. Eräänlaista FTF-hunttia siis.

Kaivonkansibongauksen piti alkaa jo heti juhannuksen jälkeen, mutta iOS -version hyväksymisprosessin viiveiden vuoksi bongaus on siirretty alkamaan huomenna 4.7. 2022 klo 10.

Tavallaan tästä tulee mieleen viime vuonna kertomamme MML:n Pyykkijahti -sovellus. Crowdsorsa -sovelluksessa kohteet (ainakin pyörätiekartoituksessa) näkyvät erilaisina marjoina, joita kerätään. Pyörätiekartoituksessa erilaiset marjat vastaavat eri rahallista arvoa. Esimerkiksi mustikasta saa 5 snt ja mansikasta 20 snt kun taas banaanista saa euron ja vesimelonista kolme. Kaivonkansibongauksessa ilmeisesti kaikki kohteet ovat samanarvoisia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.