Uusi souvenir-kampanja: The Science of Discovery

Geokätköilyn ajanlasku on helppoa: Vuosi on 2021 ja 21 vuotta on kätköilty. Geokätköilijät ovat löytämisen asiantuntijoita ja jos löytäminen olisi tiedettä olis geokätköilijät alan johtavia asiantuntijoita. Eräs uusimmista innovoinneista kätköilyyn liittyen on Adventure Lab -kätköt, joita juhlistaakseen Geocaching HQ on luonut uuden souvenir-kampanjan: The Science of Discovery – löytämisen tiede.

Neljä uutta souveniria

Kevään Science of Discovery -souvenirkampanja alkaa 12.4 2021 ja jatkuu aina heinäkuun 11. päivään saakka. Kampanjassa tehtävänä on löytää Adventure Lab -kätköjä ja muutkin kätkötyypit käyvät, joskin niistä saa vähemmän pisteitä.

Tehtävänäsi – jos sen päätät hyväksyä – on kerätä maksimissaan yhteensä 300 pistettä. Luvassa on neljä uutta souveniria alla listatuilla pistemäärillä:

 • Rocket science (rakettitiedettä) – 50 pistettä
 • Geologia – 100 pistettä
 • Environmental science (ympäristöoppi) – 200 pistettä
 • Futurologia – 300 pistettä

Kampanjassa pisteitä puolestaan saa seuraavista geokätköilyaktiviteeteistä taulukon osoittamalla tavalla:

Etsi Adventure Lab -kätkö (yksi labin lokaatio)10 pistettä
Etsi kätkö, jolla on vähintään 10 suosikkipistettä9 pistettä
Etsi Earthkätkö8 pistettä
Etsi mysteerikätkö7 pistettä
Etsi multikätkö6 pistettä
Etsi mikä tahansa kätkö5 pistettä

Yhdestä kätköstä voi kuitenkin saada maksimissaan vain 10 pistettä. Kätkö käy siis vain yhdeksi taulukon riviksi. Eli etsimällä kätkön, jolla on 10 suosikkipistettä ei saa pistetä 10 + 5 = 15 pistettä vaan vain 9 pistettä.

Kätkökirjauksiaan ei kuitenkaan kannata hautoa drafteissa, sillä kampanjaan kelpaavat kätköt tulee olla kirjattuna löydetyksi viimeistään heinäkuun 14. päivä 12:00 UTC aikaa eli klo 14:00 Suomen aikaa. Myös kampanjan alkuaika 12.4. 2021 on klo 14:00. Ennen tuota kellon lyömää kirjatut löydöt eivät tule mukaan kamppikseen.

Vielä ei Adventure Lab -kätköjä ole saatu viralliseen sovellukseen. Näinköhän tuota on tulossa vai olisiko mahdollista, että tämä kampanja myös ennakoisi tätä?

2 comments

 1. Hmpf… Sanonko mikä ***** innovointi. Nörttimystit (tietokoneella) -> wherigot (lisäsovellus) -> lab (lisäsovellus) -> mitä seuraavaksi? Pelkkää tietokonekätköilyä sohvalta poppareita syöden? Joo, joo, tiedetään, kyllä etittävää riittää, sanoo standardivastauksen se tuulipukuinen rouva sieltä kolmannesta rivistä. Eti keskenäs, tässä ei nyt ole siitä kyse. Mutta mitä aiheeseen tulee, niin jotenkin nää souvenir”haasteet” on ihan kivoja. Saa lisäkiinnostusta lähteä tiettynä ajankohtana kätköilemään tai ettimään jonkun tietynlaisen (kuten nyt esim. favoja väh.10), vaikka niillä matkamuistoilla ei sinänsä mitään tee ja ainakin tässä tuo annettu aika on melko pitkä (3kk)… Kiitos hyvästä blogisivustosta.

  1. Moi Seppo,

   Joo eihän matkamuistoilla mitään tee, mutta ovat kiva lisä kätköilyyn. Mitä tulee eri sovelluksiin, niin nythän Labit saatiin tuonne virallisen sovelluksen puolelle myös, joskin kokonaan eroon erillisestä sovelluksesta ei päästy. Kiitokset kiitoksista ja mukavaa kätköilykevään jatkoa.

   -W

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.